PGGM


PGGM en IEF Capital sluiten Swapcontract

IEF Capital en PGGM hebben per 1 juli 2003 een overeenkomst gesloten. Hierin biedt IEF Captial PGGM inflatiedekking via een speciaal gestructureerde securities vennootschap: IEF Securities Gold. PGGM heeft aan IEF Capital de contante waarde van de verwachte Nederlandse prijsinflatie voor de komende dertig jaar betaald en krijgt daarvoor jaarlijks de werkelijke Nederlandse prijsinflatie terug. Vastgoed fungeert hierbij als onderpand. Met de transactie tussen beide partijen is een bedrag van circa 30 miljoen Euro gemoeid.

Afdekken inflatierisico
Het afsluiten van het contract past in het streven van PGGM naar bescherming van zijn pensioenverplichtingen tegen inflatie. De investering maakt onderdeel uit van de Vastrentende Waarden portefeuille van PGGM. Binnen deze portefeuille is circa Euro 1.2 miljard gealloceerd naar Inflatie gerelateerde producten , met name Amerikaanse, Engelse en Franse staatsobligaties. Belangrijk voordeel van deze transactie voor PGGM is het feit dat de opbrengst direct gerelateerd is aan de Nederlandes inflatie.

Ontwikkeling Nederlandse markt
Voor IEF Capital is het afsluiten van het contract een volgende stap in de ontwikkeling van een Nederlandse markt voor inflatieproducten. IEF Capital structureert en biedt inflatiedekkende producten aan die zij door het bezit van inlfatiegerelateerde inkomstenstromen dekt. Deze inkomstenstromen kunnen onder andere worden gegenereerd uit vastgoed.

Profiel
PGGM verzorgt de collectieve pensioenregeling voor ruim 1,6 miljoen werknemers, gewezen werknemers en gepensioneerden in de sector zorg en welzijn. Het belegd vermogen bedraagt circa 48 miljard euro.

IEF Capital is de grootste uitgever van Nederlandse inflatiedekkingen. IEF Capital levert know how op het gebied van inflatie gerelateerde producten, financiële productontwikkeling, distributie bij professionele beleggers en vastgoed management. IEF Capital is een samenwerkingsverband van Inflation Exchange Fund (IEF) en Bouwfonds Asset Management.

PGGM - 29 Augustus 2003