2e persbericht van zaterdag 30 augustus 2003

Eindhoven 30-8-2003 - Berichten uit de regio:

Eindhoven: Man tijdens vechtpartij met mes gestoken

Een 23-jarige man uit Groningen is zaterdagmorgen rond 03.50 uur gewond geraakt bij een vechtpartij op het Stationsplein. Hij werd tijdens de vechtpartij in zijn gezicht en hand gestoken. De man is naar een ziekenhuis gebracht. De man kreeg ruzie met een 19-jarige inwoner van s Hertogenbosch. Toen de mannen elkaar te lijf gingen werd het slachtoffer gestoken. Gewaarschuwde politieagenten haalden de vechtersbazen uit elkaar. Omstanders hadden gezien dat de verdachte een mes had doorgegeven aan een vrouw. Agenten vonden het mes bij de vrouw in haar kleding. De vrouw, een 22-jarige Eindhovense, is ook aangehouden. Beiden zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Poging beroving mislukt

Zaterdagmorgen rond 4.00 uur is op Neckerspoel een 26-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. Hij had vermoedelijk met enkele vrienden op de Rechtestraat geprobeerd een 29-jarige Eindhovenaar te beroven. Het slachtoffer werd door enkele mannen tegengehouden en ingesloten waarna hij gefouilleerd werd. Op dat moment kwam juist een politiepatrouille voorbij gereden. De verdachte probeerde te voet te ontkomen maar werd even later in zijn kraag gevat. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Diefstal laptop mislukt

Zaterdagmorgen rond 2.50 uur is op het Stratumseind een 34-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man werd betrapt toen hij in een café een laptop en een paraplu van een medewerker probeerde te stelen. De eigenaar zag de diefstal en greep direct in. De man werd aangehouden en overgedragen aan de politie. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Diefstal auto

In de nacht van vrijdag op zaterdag is in de Rouenlaan een witte Opel Corsa met het kenteken TJ-32-NS gestolen.

Eindhoven: Man beroofd

Zaterdagmorgen om 6.20 uur is op de Boschdijk een 22-jarige man uit Bakel beroofd van zijn portemonnee en gsm. De man stond op de Boschdijk op vervoer naar zijn werk te wachten toen er twee jongens bij hem kwamen staan. Na een kort gesprek zette een van hen een mes op de keel van het slachtoffer. De andere dader zocht de zakken van het slachtoffer na en pakte daar de portemonnee en de gsm uit.

Helmond: Inbraken in supermarkten snel opgelost

Zaterdagmorgen om 6.40 uur is in een slooppand aan de Sassenstraat in Helmond een 49-jarige Helmonder aangehouden. Hij wordt er van verdacht rond 4.45 uur bij een supermarkt aan het Nieuwveld te hebben ingebroken. Daar werd met een steen een ruit vernield en een nog onbekend aantal flessen drank en etenswaar gestolen. Rond 6.15 uur werd op dezelfde manier ingebroken bij een supermarkt aan de Torenstraat. Ook daar werd sterke drank gestolen. Bij de inbraken had de dader zichzelf verwond aan glas. Agenten troffen de man in het slooppand met verschillende soorten drank uit de supermarkten. Hij was gewond aan zijn handen. De Helmonder is voor verder onderzoek ingesloten.

Waalre: Dronken man steekt huis in brand

Zaterdagmorgen om 2.30 uur is bij een woning aan de Silenelaan in Waalre een 45-jarige Waalrenaar aangehouden. Hij was dronken thuis gekomen. Na een ruzie met zijn vrouw dreigde hij het huis in brand te steken. De vrouw ontvluchtte haar woning. Kort daarop stond de woonkamer in brand. De brandweer heeft het vuur geblust. De bewoner had de brand met een fles spiritus aangestoken. Daarna gooide hij met een zware steen tegen de auto van de vrouw. De man is na zijn aanhouding op het politiebureau ingesloten.

Helmond: Auto uitgebrand

Zaterdagmorgen rond 5.20 uur is op het Betuwehof in Helmond een auto volledig uitgebrand. De brandweer heeft het vuur gedoofd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Geldrop: Kassalade gestolen

Zaterdagmorgen rond 5.20 uur is ingebroken in een winkel aan de Korte Kerkstraat. Met een baksteen werd de etalageruit ingegooid. De daders hebben een kassalade met ongeveer 300 euro aan kleingeld meegenomen.

Gemert: Groot aantal vogels uit volière gestolen

Bij een volièrehouder aan de Bunder in Gemert zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag een groot aantal vogels gestolen. Vanmorgen ontdekte de eigenaar dat de sloten van de volière opengebroken waren. Er zijn ongeveer 150 jonge vogels en 15 volwassen vogels, allen mutaties van putters, gestolen. Volgens de eigenaar vertegenwoordigen de vogeltjes een waarde van ongeveer 60.000 euro.