Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zaterdag 30 augustus 2003

* AANRIJDING MET LETSEL
Vrijdagmorgen omstreeks half acht vond op het Stenen Baakplein, naar aanleiding van een voorrangskwestie, een aanrijding tussen twee personenauto's plaats. Hierbij raakten vier mannen uit Rotterdam en Rozenburg (23, 24, 44 en 52 jaar) gewond. De slachtoffers werden, met nog onbekend letsel, door GGD-personeel vervoerd naar respectievelijk het Ruwaard van Puttenziekenhuis in Spijkenisse, het MCRZ locatie Zuiderziekenhuis en het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.


* BROMFIETSCONTROLE
Politiepersoneel van het wijkteam Tarwewijk (district Zuid) hield vrijdagmiddag en -avond in de Zwartewaalstraat een bromfietscontrole.
Tussen twee en elf uur werden 23 bromfietsen gecontroleerd. In totaal werden 33 processen-verbaal opgemaakt voor onder meer te veel vermogen, het rijden zonder helm, het rijden zonder bromfietscertificaat en technische gebreken. Er werden vier bromfietsen in beslag genomen voor nader onderzoek.


* OVERVAL OP KLEDINGZAAK
Vrijdagmorgen omstreeks half tien vond een overval op een kledingzaak aan de Meent plaats. Een onbekende man kwam de winkel binnen, waarna hij een personeelslid met een mes bedreigde. Met een geldbedrag van een paar honderd euro's, verliet de overvaller vervolgens de kledingzaak en vluchtte in onbekende richting. De recherche van het district Rotterdam-Centrum stelt een onderzoek in.


* STEEKPARTIJ
Vrijdagavond omstreeks elf uur raakte op de Mathenesserdijk een 40-jarige man uit Rotterdam gewond, nadat hij door een nog onbekende man werd gestoken met een mes. De aanleiding van de steekpartij is nog onbekend. Het slachtoffer dat steekwonden in zijn been opliep, werd door GGD-personeel vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum. De recherche van het district Rotterdam-West stelt een nader onderzoek in.


* JONGEN VAN SCOOTER BEROOFD; SCOOTER IN WATER GEGOOID

Zaterdagmorgen omstreeks half één werd op de Zwaanshals een 16-jarige jongen van zijn scooter beroofd. Het slachtoffer liep met zijn scooter aan de hand toen hij plotseling door een man van achteren werd beetgepakt, waarna een andere man de scooter wegnam. Bij de beroving liep de 16-jarige jongen enkele klappen op. Toen de berovers de scooter niet kregen gestart, werd deze in het water van de Rotte gegooid. Hierna namen de verdachten ijlings de benen. De scooter werd later door brandweerpersoneel uit het water gehaald.


* VERDACHTEN GREEP IN KASSA AANGEHOUDEN
Politiepersoneel van het district Oost hield vrijdagmiddag omstreeks zes uur in een benzinestation aan de Capelseweg twee mannen uit Rotterdam, beiden 18 jaar, aan. Het tweetal had kort daarvoor geld uit een kassa weggenomen. Een personeelslid sloot hierop de deur van het benzinestation af en alarmeerde de politie. Politiemensen hielden de verdachten even later aan, waarna ze werden overgebracht naar het politiebureau en werden ingesloten voor nader verhoor.


* VUURWAPEN IN WONING AANGETROFFEN
VLAARDINGEN - Politiepersoneel van het district Waterweg stelde vrijdagmorgen, naar aanleiding van een bedreiging, een onderzoek in een woning aan de Professor Teldersstraat in. In een schoenendoos werd een vuurwapen aangetroffen. Het vuurwapen alsmede een mes werden in beslag genomen. Een 23-jarige bewoner werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.


* FIETSENDIEVEN AANGEHOUDEN
BARENDRECHT - Politiepersoneel van het district Zuid hield vrijdagmiddag twee jongens uit Rotterdam, 14 en 16 jaar, aan. Beide knapen hadden kort daarvoor een fiets gestolen. De 16-jarige jongen had op de 2e Barendrechtseweg een 14-jarig meisje uit Barendrecht van haar fiets afgetrokken, waarna hij met de gestolen fiets wegreed. Hij meldde zich even later op een politiebureau, waar hij werd aangehouden.
De 14-jarige knaap had uit een tuin aan de Middeldijk een fiets, die niet op slot zat, weggenomen. Hij werd kort daarop door surveillerende politiemensen op de Buitenlandse Baan, naar aanleiding van het opgegeven signalement, aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Beide ontvreemde fietsen werden in beslag genomen. Bestrijding van jeugdcriminaliteit is een speerpunt dat ingebed is in het veiligheidsbeleid van de politie Rotterdam-Rijnmond.


* VERKEERSCONTROLE
Personeel van de Verkeerspolitie (afdeling Verkeershandhaving) hield vrijdagmiddag en -avond op de G.K. van Hogendorpweg een verkeerscontrole.
Tussen drie en negen uur werden 175 auto's staande gehouden. In totaal werden 26 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer het niet dragen van de autogordel, rijden met groot licht en apk. Eén tractorbestuurder werd bekeurd voor het rijden op een autoweg.


* ALCOHOLCONTROLES
Politiemensen van de districten De Noordhoek en Rotterdam-West hielden vrijdagmiddag en -avond op de Blijdorplaan en 1e Ijzerstraat alcoholcontroles.
Tussen half drie en negen uur moesten op de Blijdorplaan 406 automobilisten een blaastest afleggen, waarvan één automobilist met een slok teveel op achter het stuur zat. In de 1e IJzerstraat werden 100 automobilisten gecontroleerd. Zij hadden niet gedronken.


1. SNELHEIDSCONTROLES
Personeel van de Verkeerspolitie (project Verkeerstoezicht) hield vrijdagmiddag en -avond op de Olympiaweg, Pascalweg en Strevelsweg snelheidscontroles. Tussen half vijf en half zeven flitste de radar op de Olympiaweg 228 van de in totaal 808 passerende automobilisten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km/uur in plaats van '50'. Op de Pascalweg lapten tussen zeven en acht uur 34 van de in totaal 808 passerende autobestuurders de 50-limiet aan hun laars. Hoogst gemeten overtreding bedroeg 86 km/uur. Tussen half negen en half tien reden op de Strevelsweg 38 van de in totaal 361 passerende automobilisten harder dan '50'. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km/uur.