- PERSBERICHT -

KOM OOK OP DE KOFFIE BIJ PAUL DE LEEUW
Zondag 31 augustus, 11.00 uur, Museumplein, Uitmarkt Amsterdam

Utrecht, 21 augustus 2003 - Kom op zondagmorgen op de koffie bij Paul de Leeuw tijdens de spectaculaire aftrap van zijn nieuwe theatertournee 'Op de koffie bij Paul de Leeuw', mogelijk gemaakt door Douwe Egberts. De koffieproducent bestaat 250 jaar en deze unieke verjaardag wordt met deze show groots gevierd. Gedurende het 1 uur durende programma komen bekende en minder bekende Nederlanders bij Paul op de koffie. Een van zijn gasten is de jonge getalenteerde pianiste Maria Beatriz Ramos. Zoals het op een echt verjaardagsfeestje hoort zijn de overige gasten nog een verrassing, maar we weten zeker dat het voor iedereen een feestje wordt! Paul de Leeuw wordt begeleid door Cor Bakker en zijn combo. Verder trakteert de jarige Douwe Egberts op gratis koffie en taart.

Na De Uitmarkt trekt 'Op de koffie bij Paul de Leeuw' langs zes plaatsen in het land. Paul is op 14 september in Leeuwarden, 28 september in Eindhoven, 12 oktober in Arnhem, 26 oktober in Groningen, 9 november in Utrecht en 23 november in Heerlen. De finale van 'Op de koffie bij Paul de Leeuw' is op zondag 30 november op het Douwe Egberts Crème de la Crème Festival in Den Haag. De theatertournee van Paul de Leeuw was in maart al binnen enkele dagen uitverkocht. Alleen voor de show van Paul de Leeuw op het Douwe Egberts Crème de la Crème Festival zijn nog kaarten verkrijgbaar via de landelijke Ticketservice en hij is natuurlijk gratis te zien op De Uitmarkt.

Voor Douwe Egberts is het jubileumjaar in volle gang. De Uitmarkt is het startsein voor een reeks theateractiviteiten, die eind november wordt afgesloten met het Douwe Egberts Crème de la Crème Festival. Een uniek 3-daags festival van cabaret, stand-up comedy en muziek, met meer dan 100 artiesten op meer dan 10 verschillende podia. Het festival vindt plaats op 28, 29 en 30 november in het Nederlands Congres Centrum in Den Haag. Artiesten zijn o.a.: Freek de Jonge, Bløf, Twarres, Karin Bloemen, Veldhuis en Kemper, het Metropole Orkest en vele anderen! Op zondagmorgen 30 november wordt het Festival afgesloten met "Op de koffie bij Paul de Leeuw".

Voor meer informatie over de theaterprogramma's: Sarinah Kartopawiro, tel.06 - 460 878 11.
Voor meer informatie Douwe Egberts: Viola Peulen, Public Relations Douwe Egberts Nederland, tel. (030) 297 2003, of e-mail: pr@de.nl. Jubileumnieuws en informatie over de jubileumactiviteiten zijn te vinden op de Jubileumsite van Douwe Egberts (via www.de.nl). Voor specifieke pers-informatie over DE250jaar; persberichten, een uitgebreid overzicht van de historie en een beeldbank met direct bruikbare beelden, verwijzen we naar de digitale perskamer, direct te bereiken via (http://) pers.de250jaar.nl.

---- --