Politie Flevoland

Brand

Emmeloord / Lelystad 31-8-2003 -

Emmeloord - Op de Nagelerweg in de buurt van een boerderij brandde dinsdagavond een bult met snoeiafval. In verband met de stevige wind en de hoge vlammen en de geringe afstand tot een schuur, werd de brandweer door de politie gewaarschuwd. Deze heeft daarna de brand geblust. Agenten hebben een onderzoekje ingesteld en na het spreken van een aantal betrokkenen (twee mannen; een 48-jarige en een 52-jarige Emmeloorder) werd duidelijk dat het tweetal het afval wilde verbranden, maar zag dat de wind verkeer stond en het vuur doofde. In de veronderstelling dat het vuur uit was, gingen zij weer weg. Totdat later bleek dat het vuur toch weer opgelaaid was.

Lelystad - Op een open veld aan het Galjoen was er dinsdagavond sprake van een brand. Ongeveer honderd vierkante meter is afgebrand, zo was het oordeel van de brandweer. Net als het feit dat het vermoedelijk om brandstichting gaat.

Aan de Grietenij vond dinsdagmiddag een keukenbrand plaats, door een oververhit pannetje op het vuur. De brandweer had de zaak snel onder controle, de schade is niet bekend.