Utrecht 10.30 uur

Utrecht 31-8-2003 - Persberichten districten Stad Utrecht

Dronken man

UTRECHT De politie heeft op zaterdagavond tegen 23.45 uur een 19-jarige man uit Utrecht aangehouden voor overlast door dronkenschap. De politie had de dronken man vanaf de Gageldijk opgepikt omdat hij kort daarvoor in een sloot was gevallen. De agenten wilden hem naar huis brengen, maar onderweg begon hij zich agressief en opstandig te gedragen.

Tijdens het rijden maakte de man zijn gordel los en wilde een agent vastpakken. De man werd daarop aangehouden en voorzien van veiligheidsgordel en boeien meegenomen naar het bureau. Hier werd hij ingesloten om zijn roes uit te slapen.

Ongeval met letsel

UTRECHT Op zaterdagavond is rond 19.15 uur een 2-jarig jongetje uit Utrecht op de Royaards van den Hamkade door een botsing met een auto gewond geraakt. Het kind rende tussen geparkeerde voertuigen plotseling de straat op. Een 30-jarige vrouw uit Utrecht kon haar auto niet meer op tijd stoppen om een botsing te voorkomen. Het kind kwam met zijn hoofd tegen de rechterbuitenspiegel aan. Ambulancepersoneel heeft het jongetje onderzocht, maar hij hoefde niet behandeld te worden en kwam er met de schrik en een flinke bult vanaf.

Rijden onder invloed

UTRECHT De politie heeft op zaterdagavond rond 22.15 uur op de Zuilense Ring een 36-jarige man uit Breukelen aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed in zijn auto. Tijdens een ademanalyse op het bureau blies hij 740 ug/l. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt en hij zal zijn rijbewijs moeten inleveren.

Eenzijdig ongeval met letsel

UTRECHT Op zaterdagochtend is rond 07.00 uur een 20-jarige automobilist uit Utrecht achterop een geparkeerde vrachtwagen op de Burgemeester Norbruislaan gereden. Door de aanrijding schoot zijn auto gedeeltelijk onder de vrachtwagen en was tot het voorraam zwaar beschadigd. De man is met nekklachten en botbreuken per ambulance naar het UMC vervoerd. De vrachtwagen die aan de rechterzijde van de weg stond had lichte schade aan de achterzijde.

Brievendieven

DE MEERN - In de nacht van zaterdag op zondag hebben twee onbekende mannen post gestolen uit brievenbussen aan de Oranjelaan. Een alerte getuige zag omstreeks 01.00 uur dat een man twee van de drie brievenbussen zo goed als leeg haalde en deze meenam in een gereedstaande auto met bestuurder. Het duo reed vervolgens weg via de Meerndijk. De achtergebleven poststukken zijn meegenomen naar het bureau en zondag worden overgedragen aan de PTT.

Signalement

Dader 1: Ongeveer 1.80 cm, normaal postuur, kort en donker haar, getinte huidskleur. Kleding: donkere broek en licht overhemd.

Dader 2 (bestuurder): Ongeveer 1.70 cm, normaal postuur, kort en donker haar, getinte huidskleur.

Auto: Waarschijnlijk een donkerblauwe Ford Fiesta, oud model, 2 deurs met achterklep. Aan de rechterzijkant van de auto was een aanplakbiljet te zien met daarop vermoedelijk de letters Te Koop.

Getuigen of mensen met meer informatie kunnen contact opnemen met de politie van district Marco Polo via tel. 0900-8844.