Politie Noord- en Oost Gelderland

Apeldoorn, Hoofdstraat
dd. 29 aug. tussen 15.00 en 16.00 uur
Feit: zakkenrollen
aangeefster: 60-j vrouw uit Alphen aan de Rijn
In een onbewaakt ogenblik wist men uit haar tas de portemonnee te stelen inh. geld en bankpassen.

Beekbergen, Oude Arnhemseweg
dd. 29 aug. om 20.00 uur
Feit: drankrijder
betrokkene: 33-j man uit Deventer
Bij een routinecontrole blies de man 375 UGL =0,8 promile. Hij kreeg hiervoor een proces-verbaal.

Apeldoorn, Marchantstraat
dd. 29 aug. tussen 20.30 en 21.20 uur
Feit: controle op rijgedrag bij wegwerkzaamheden kruising Marchantstr. met de Kayersdijk
Er zijn aan twee bestuurders een bekeuring uitgereikt ivm het inrijverbod en er is verder 1 proces-verbaal opgemaakt tegen een 23-ja man uit Apeldoorn terzake het rijden onder invloed. Hij negeerde eerst het inrijverbod en bij controle bleek hij alc. te hebben gedronken. Hij blies 320 Ugl=0,7 promile.

Hoenderloo, Otterloseweg
dd. 30 aug. 00.35 uur
Feit: auto tegen boom
betrokkene 1: 32-j autobestuurder uit Apeldoorn
betrokkene 2: 32-j passagier van Be 1 uit Ede
De auto met beide inzittenden kwam vanuit Otterloo en thv camping Oase raakte hij in een bocht de macht over het stuur kwijt en botste tegen een boom. Be 1 kon op eigen kracht uit de auto kruipen maar be2 moest later door de brandweer uit het wrak bevrijd worden. Beiden zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder bleek tevens gedronken te hebben van hem is in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen. Be 1 moet 1 nacht ter observatie in het ziekenhuis blijven. Het letsel van Be 2 is onbekend. De auto raakte totall los.

Apeldoorn, Binnenstad
dd. 30 aug. om 03.00 uur
Feit: man met kapot glas in gezicht gestoken
slachtoffer: 23-j man uit Apeldoorn
verdachte: 25-j man uit Apeldoorn
Tijdens een woordenwisseling stak Be 2 met een stuk geslagen glas Be 1 in zijn gezicht. Hierop is Be 2 door omstanders vstgehouden en overgedragen aan de politie die de man aanhield en hem heeft ingesloten. Be 1 is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoek de zaak verder.
Verder was het een rustige nacht. Wel zijn er nog 7 parkeerovertredingen uitgeschreven en 1 maal voor het rijden met een bromfiets op een voetpad.

Apeldoorn, Laan van Westenenk
dd. 30 aug. om 03.50 uur
Feit: dronken achter het stuur
betrokkene: 27-j vrouw uit Apeldoorn
De vrouw werd al rijdend in haar auto aangetroffen en bij controle bleek zij flink aan Bacchus te hebben geofferd. Zij blies op het buerau 765 Ugl==1,7 promile. Haar rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is tegen haar opgemaakt. Het was reeds de vierde keer sinds 2001 dat zij met drank op achter het stuur was aangehouden.

Apeldoorn, Nieuwendijk
dd. 30 aug. om 04.15 uur
Feit: benevelde autoinbreker op heterdaad aangehouden
verdachte: 33-j man uit Apeldoorn
Door getuige werd gemeld dat hij zojuist een autoinbreker had overlopen en deze had aangehouden. De man had enkele doffe klappen gehoord en was poolshoogte gaan nemen. Daar zag hij de man met een hard voorwerp autoruiten inslaan waarna hij hem aanhield en de politie belde. De man is door de politie ingesloten.
Uit onderzoek is gebleken dat de autoinbreker inmiddels bij meerdere auto's had ingebroken.
De oplettendheid van de getuige wordt door de politie zeer gewaardeerd en dit zal beloond worden met een attentie in zijn richting. De aangehouden man bleek tevens nog 137 vast te moeten zitten ivm een eerdere veroordeling.

Einde bericht.

Rein Brummel
06-51084364