Politie Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Hoevelaken - Edenaren aangehouden als verdachte van inbraak Publicatiedatum: 31-08-2003

Twee Edenaren van 19 en 22 jaar zijn in de nacht van zaterdag op zondag door de politie aangehouden op verdenking van een inbraak in een sportaccommodatie aan de Zuiderinslag in Hoevelaken. Rond kwart over drie 's nachts werd gemeld dat er zou worden ingebroken in een gebouw aan de Zuiderinslag, waarop enkele agenten op onderzoek uit gingen. Bij het gebouw werd een ingeslagen ruit aangetroffen, waarop het vermoeden rees dat de daders zich nog in het pand zouden bevinden. Met behulp van een politiehond werd het gebouw en de omgeving afgezocht, echter zonder resultaat. Wel werden enkele sporen van de daders aangetroffen. Later op de nacht zagen agenten op de Westerdorpsstraat een verdachte auto rijden met de beide Edenaren als inzittenden. Na een korte achtervolging werd de auto op de A-1 ter hoogte van Terschuur tot staan gebracht en de beide inzittenden als verdachte aangehouden. De beide Edenaren zijn in verzekering gesteld. Wat er precies is buitgemaakt bij de inbraak wordt nog nader door de politie onderzocht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Nijkerkerveen - broers met elkaar op de vuist: een gewonde Publicatiedatum: 31-08-2003

Twee broers van 16 en 17 jaar uit Nijkerkerveen zijn zondagnacht op de Wouter van de Kampstraat met elkaar op de vuist gegaan. De 16-jarige liep daarbij een verwonding op toen hij volgens omstanders met een bierfles op het hoofd zou zijn geslagen. Gewaarschuwde agenten troffen beiden nog op straat aan. Voor het slachtoffer werd een ambulance besteld om zich aan zijn verwonding te laten behandelen. De 17-jarige werd aangehouden als verdachte, maar kort daarop weer vrijgelaten omdat zijn broer afzag van het doen van aangifte. Een onderling meningsverschil was voor beiden kennelijk de aanleiding om met elkaar op de vuist te gaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Terschuur - zes drankrijders gesnapt bij alcoholcontrole Publicatiedatum: 31-08-2003

Bij een alcoholcontrole op de Stoutenburgerweg in Terschuur zijn zaterdagavond zes bestuurders tegen de lamp gelopen die met teveel drank op achter het stuur waren gekropen. Bij de controle, die werd uitgevoerd door het verkeershandhavingsteam van de politie, werden tussen negen uur 's avonds en een uur 's nachts ruim 80 blaastesten uitgevoerd. Bij de aangehouden bestuurders werden promillages gemeten van 0,59 tot 2,08 (ruim een half tot vier maal de toegestane hoeveelheid). Van een bestuurder werd het rijbewijs ingevorderd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - Apeldoorner aangehouden na taxiruzie
Publicatiedatum: 31-08-2003

De politie heeft zaterdagochtend op de Breelaan in Ede een 59-jarige Apeldoorner aangehouden op verdenking van mishandeling van twee mannen van 23 en 25 jaar uit Harskamp. Aanleiding tot de mishandeling zou een ruzie zijn over een taxi. Surveillerende agenten waren getuige van het voorval, dat zich pal voor het politiebureau voordeed, en grepen direct in. De Harskamper wilde rond vier uur in de ochtend samen met een 25-jarige plaatsgenoot in een gereedstaande taxi stappen. Op dat moment liep de 59-jarige Apeldoorner, in gezelschap van nog drie anderen, eveneens op de taxi af. Vervolgens ontstond er ruzie over wie het eerst bij de taxi was. Daarbij zagen de agenten dat de Apeldoorner de beide Harskampers schopte en sloeg, waarna hij werd aangehouden. De verdachte verklaarde later zich niets te kunnen herinneren mogelijk als gevolg van overmatig alcoholgebruik. De verdachte Apeldoorner is in de loop van zaterdagmiddag heengezonden met een proces-verbaal. De beide slachtoffers uit Harskamp hadden enkele verwondingen opgelopen en deden aangifte.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - Edese vechtersbaas (15) aangehouden
Publicatiedatum: 31-08-2003

Een 15-jarige Edenaar is in de nacht van vrijdag op zaterdag door de politie op het Maandereind in zijn woonplaats aangehouden. De jongen was eerder op de avond al van het Museumplein verwijderd nadat hij zich daar misdragen had. Later zagen de agenten dat de jongen op de Nieuwe Stationsstraat aan het vechten was. De agenten wisten de vechtenden te scheiden, maar de Edenaar had in het tumult weten te ontkomen. Op het Maandereind bleek de Edenaar wederom verwikkeld te zijn in een vechtpartij. Ditmaal slaagden de agenten erin de jongen aan te houden. Hij is later op de ochtend heengezonden met een proces-verbaal. Voorzover bekend raakte niemand bij de schermutselingen gewond.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Otterlo - Apeldoorners gewond bij verkeersongeval Publicatiedatum: 31-08-2003

Twee Apeldoorners van 32 en 34 jaar zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Apeldoornseweg in Otterlo. De 32-jarige bestuurder van de auto verloor vermoedelijk als gevolg van alcoholgebruik de macht over het stuur in een bocht en botste tegen een boom. Beide inzittenden raakten gewond en werden overgebracht naar het Lucas-ziekenhuis in hun woonplaats. De politie heeft van de 32-jarige Apeldoorner bloed afgenomen voor een bloedproef. Hij wordt ervan verdacht onder invloed van alcohol te hebben gereden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Nijkerk - auto tegen boom: drie gewonden
Publicatiedatum: 31-08-2003

Bij een verkeersongeval op de Oude Amersfoortseweg in Nijkerk zijn vrijdagavond drie gewonden gevallen. De slachtoffers zijn de 18-jarige bestuurder van de auto uit Nijkerk en twee inzittenden, twee jongens van 14 en 17 jaar uit Nijkerkerveen en werden met hoofd- en rugletsel overgebracht naar het ziekenhuis De Lichtenberg in Amersfoort. De verwondingen leken aanvankelijk mee te vallen. Het ongeval deed zich omstreeks elf uur voor toen de 18-jarige bestuurder met zijn auto de macht over het stuur verloor bij het nemen van een bocht. De auto botste tegen een boom, die daardoor geheel afknapte, waarna de auto geheel vernield midden op de rijbaan tot stilstand kwam. Een van de slachtoffers, de 14 -jarige jongen, werd bij het ongeval uit de auto geslingerd. De andere passagier was mijn zijn hoofd tegen de voorruit van de auto geslagen. Beide passagiers bleken geen autogordel gedragen te hebben. Door de politie is geen drankgebruik vastgesteld bij de 18-jarige bestuurder. De oorzaak van het ongeval is vermoedelijk te wijten aan het rijden met te hoge snelheid.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606