Politie Groningen

Persberichten zondag 31 augustus 2003

Provincie Groningen 31-8-2003 -

Groningen: man geeft valse naam op
De politie heeft zaterdagnacht in de Papengang een 26-jarige man uit Kruisweg aangehouden voor het opgeven van een valse naam. De man bevond zich achter een hek en op verboden grond, hetgeen werd aangeduid door het bordje verboden toegang. Hij kreeg van politieagenten hiervoor een bekeuring, waarna hij een valse naam opgaf. Op het politiebureau bleek de juiste personalia van de verdachte. Met twee bekeuringen op zak werd hij in vrijheid gesteld.

Groningen: Fries aangehouden voor bedreiging van ex-vriendin De politie heeft zaterdagnacht op de Donderslaan een 26-jarige man uit Joure aangehouden voor bedreiging en vernieling. De Fries was de woning van zijn 26-jarige ex-vriendin binnengedrongen en had haar in woorden bedreigd. Ook vernielde de man enkele goederen in de woning van de vrouw. Zij kon vervolgens het toilet invluchten en de politie waarschuwen. De verdachte werd vervolgens door de politie op de galerij van de flat ingerekend. De Fries is ingesloten. Hij zal vandaag worden gehoord.

Groningen: politie houdt inbreker aan
Op het fietspad van de Plataanlaan heeft de politie zaterdagnacht een 40-jarige man uit Groningen aangehouden voor inbraak. Korte tijd daarvoor had een beveiligingssurveillant een inbreker overlopen bij een bedrijf aan de Van der Hoopstraat. De surveillant kon een signalement van de inbreker geven, waarna de Stadjer kon worden aangehouden. Hij werd ingesloten. Het is nog onduidelijk of er goederen zijn weggenomen uit het bedrijf. De inbreker verschafte zich toegang tot het bedrijf door een raam in te gooien met een steen. De politie stelt een onderzoek in. De verdachte zal vandaag worden gehoord.

Grijpskerk: man beledigt politieagenten
De politie heeft zaterdagnacht in de Stationsstraat een 30-jarige man uit Visvliet aangehouden voor belediging. De man schold de surveillerende politieagenten zonder aanleiding uit. Hij werd vervolgens aangehouden. Op het politiebureau bekende hij tijdens het verhoor de belediging. De verdachte werd na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal op.

Marum: drie jongens aangehouden voor graffiti
De politie heeft zaterdagavond op de Noorderringweg drie jongens uit Marum in de leeftijd van respectievelijk 15, 15 en 16 jaar bekeurd voor het spuiten van graffiti op een gebouw. De jongens ontkenden de overtreding in eerste instantie. Met behulp van een politiehond werd vervolgens in de bossages een spuitbus met verf aangetroffen. De jongens gingen hierna overstag en bekenden het spuiten met verf op het betreffende gebouw. De drie jongemannen kregen een bekeuring en mochten daarna naar huis. Ze kunnen ook nog een rekening tegemoet zien voor het reinigen van de graffiti.

Winsum: asielzoeker aangehouden voor bedreiging en vernieling De politie heeft zaterdagavond in een unit op het asielzoekerscentrum een 21-jarige man aangehouden voor bedreiging en openlijke geweldpleging. Bij een vechtpartij bleken op het terrein twee mannen te zijn gestoken met een mes. Een 50-jarige man uit Groningen was gestoken in de schouder en andere asielzoeker was gestoken in zijn onderbeen. De verdachte werd vervolgens op aanwijzing van de betrokkenen en getuigen aangewezen als een van de verdachten. Een tweede nog onbekende verdachte wist te ontkomen. De 21-jarige asielzoeker is ingesloten. Beide slachtoffers zijn met hun verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de steek- en vechtpartij. De verdachte zal vandaag worden gehoord.

Jonkersvaart: man zwaar mishandeld
Een 48-jarige man uit Zevenhuizen is zaterdagnacht bij een horecagelegenheid aan de Jonkersvaart door twee mannen zwaar mishandeld. Het slachtoffer had gezien dat een van de geweldplegers een jonge vrouw aan de haren had getrokken. Op het moment dat hij tegen een familielid van de geweldpleger hier iets over zegt, krijgt hij een klap in het gezicht en wordt hij vervolgens geschopt en geslagen. De andere geweldpleger springt zijn familielid bij en slaat en schopt de Zevenhuizenaar. Omstanders weten de beide geweldplegers tot bedaren te brengen. Het slachtoffer kon pas op zijn huisadres de politie alarmeren. De politie beschikt over de identiteit van de verdachten van de zware mishandeling. Het slachtoffer heeft verwondingen aan het hoofd opgelopen. Hij heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen. De politie stelt een onderzoek in.

Winschoten: Fransman met verdovende middelen aangehouden De politie heeft zaterdagnacht op het Marktplein een 38-jarige man uit Lille (Frankrijk) aangehouden op grond van de Opiumwet. De Fransman werd door politieagenten gecontroleerd. Bij de controle gooide hij enkele zakjes weg en poogde hij er tussenuit te knijpen. Dit gelukte hem niet, waarna hij kon worden ingerekend. In de weggegooide zakjes trof de politie tientallen XTC-tabletten aan, bijna 10 gram heroïne en
1 gram cocaïne De Fransman gedroeg zich bij zijn aanhouding recalcitrant. Hij kon pas met behulp van twee andere politieagenten onder controle worden gebracht. De verdachte is ingesloten. Hij zal vandaag worden gehoord. Naast de harddrugs werd ook een geldbedrag in beslaggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Veendam: alcomobilist aangehouden
Op het Beneden Westerdiep heeft de politie zaterdagnacht een 20-jarige man uit Groningen aangehouden na het plegen van diverse verkeersovertredingen en voor rijden onder invloed. Politieagenten zagen de Veendammer in zijn auto rijden, terwijl een koplamp defect was. Vervolgens voerde de automobilist zijn snelheid op naar 100 km/uur. De verdachte kon na een korte achtervolging uiteindelijk worden aangehouden. De man rook naar alcohol, maar wilde niet meewerken. De dwarse man werd vervolgens meegenomen naar het politiebureau. Ook aan de ademanalyse weigerde de Veendammer mee te werken. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op. Ook voor de verkeersovertredingen kreeg hij een bekeuring. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld.

Musselkanaal: man rijdt bromfietsers aan
De politie heeft zaterdagmiddag in de Anjerstraat een 26-jarige man uit Musselkanaal aangehouden voor poging tot doodslag en mishandeling. De verdachte reed in zijn auto op de Begoniastraat, waarna drie bromfietsers op de rijbaan stonden en hem de doorgang belemmerden. De bromfietsers reageerden niet snel genoeg op verdachte zijn gebaren en claxonneren. Hierop verloor de automobilist zijn zelfbeheersing, waarna hij gas gaf en de bromfietsers omver reed. De Musselkanaalster verliet vervolgens de plaats van het ongeval. Hij werd korte tijd later ingerekend. Een 18-jarige jongen kwam ten val en liep een gezwollen knie op. Alle drie bromfietsen raakten beschadigd. De politie hoorde enkele getuigen. De verdachte werd gehoord op het politiebureau. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Scheemda: auto met paardentrailer op zijn kant
Bij een ongeval op de snelweg A7 is zaterdagavond een auto met trailer, waarin twee paarden stonden, op zijn kant geraakt. De bestuurster van de auto, een 25-jarige vrouw uit Heerenveen, moest uitwijken voor een verkeerd invoegende auto, bestuurd door een 75-jarige man uit Termunten. Hierdoor raakte de trailer op zijn kant. De 75-jarige had niets gemerkt van het ongeluk, maar kon de man worden achterhaald door een alerte getuige. De veroorzaker van het ongeval meldde zij korte tijd later op de plaats van het ongeval. De beide paarden konden naar het leek ongedeerd worden afgevoerd. De auto met trailer moest worden afgevoerd. De politie maakt ongeval op van het verkeersongeval.

Harkstede: jongen aangehouden voor vernieling
De politie heeft zaterdagnacht op de Hoofdweg een 16-jarige jongen uit Groningen aangehouden voor vernieling. De jongen werd beschuldigd van een vernieling van een lamp in een taxibus. Omdat hij dat volgens eigen zeggen niet gedaan had, werd hij boos. Vervolgens verloor de jongen zijn zelfbeheersing en gooide hij een steen tegen een raam van de bus. De verdachte werd gehoord. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij werd na verhoor thuis gebracht.

Muntendam: man aangehouden voor bedreiging
De politie heeft zaterdagnacht in het politiebureau van Veendam een 24-jarige man uit Muntendam aangehouden voor bedreiging en de Wet Wapens Munitie. De man had op de Nieuweweg in Muntendam onenigheid gekregen met de eigenaar van een eetgelegenheid. In eerste instantie bemiddelde de politie. Omdat de gemoederen behoorlijk verhit waren, werd de Muntendammer meegenomen naar het politiebureau. Door betrokkenen en getuigen was bij de verdachte een pistool gezien. Bij onderzoek in zijn woning trof de politie een knuppel, een mes en een plastic pistool aan. Hierop werd de verdachte aangehouden. De politie stelt een onderzoek in. De Muntendammer werd na verhoor in vrijheid gesteld.