Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 31-08-2003
Persberichten district Heerlen / Kerkrade (JC 12.25u) Zondag 31 augustus 2003

District Heerlen / Kerkrade

Brunssum, onder invloed
Op de Emmaweg in Brunssum trok zaterdagavond 30 augustus omstreeks 21.00 uur het rijgedrag van een automobilist de aandacht van de politie. Bij het aanspreken van de bestuurder rook men een alcohollucht en onderwierpen de bestuurder aan een ademtest, die positief bleek. Vervolgens werd aan het politiebureau de 20 jarige inwoner van Heerlen een ademanalyse genomen, die een uitslag gaf van
1,2 promille.
Dit bleek niet de eerste keer te zijn dat de Heerlenaar betrapt werd met rijden onder invloed. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Brunssum, overval tankstation
Zaterdag 30 augustus omstreeks 18.50 uur werd een gewapende overval gepleegd op een tankstation te Brunssum. Op genoemd tijdstip stopten twee bromscooters met vier personen op het terrein van het tankstation. Twee van hen liepen het pand binnen en de anderen bleven op de scooters zitten. Een van de overvallers hield een vuistvuurwapen in zijn hand en dreigde daarmee de pompbediende en en eiste vervolgens geld. De tweede liep achter de balie en deed een greep in de kassa. Daarna verlieten de daders het gebouw en stapten achterop de gereedstaande scooters en verdwenen.
De gewaarschuwde politie startte direct een zoektocht naar de daders, echter zonder succes. De pombediende deed aangifte van dit gepleegd misdrijf en de politie stelt een nader onderzoek in.

Heerlen, dief steekt met schroevendraaier
Zaterdag 30 augustus tegen 12.00 uur kreeg de politie het verzoek naar de Klompstraat in Heerlen te gaan. Daar was beveiligingspersoneel een man betrapt met de diefstal van speelgoed. De dader trachtte zich aan de aanhouding te onttrekken door met een schroevendraaier in de richting van de beveiligers te steken, waarna hij vluchtte. Niemand werd daarbij geraakt.
De dader vluchtte, maar kon door de politie enkele straten verder in het centrum van Heerlen worden aangehouden. Zowel de schroevendraaier als het gestolen goed werden op de 31 jarige man aangetroffen. De verdachte (zonder vaste woonplaats) werd aangehouden en ingesloten in het politiebureau. De politie stelt een verder onderzoek in.

Heerlen, man gewond bij steekpartij
Zondag 31 augustus rond 06.00 uur kwam bij de politie de melding binnen dat op de Sittarderweg in Heerlen een man gewond was geraakt bij een steekpartij. Ter plaatste gekomen trof de politie op de hoek van de Sittarderweg met de Kempkensweg in Heerlen inderaad een hevig bloedende man aan. Twee getuigen ontfermden zich over het slachtoffer, die door een ambulance naar het Atriumziekenhuis in Heerlen werd gebracht.
Het slachtoffer, een 23 jarige inwoner van Rotterdam zou eerder die nacht met twee mannen ruzie hebben gehad in een discotheek in Heerlen. Deze ruzie zette zich later voort op de Sittarderweg, alwaar de Rotterdammer met een mes een aantal keren gestoken werd. De twee daders vluchtten en een ingezette speurtocht door de politie had vooralsnog geen resultaat.
De verwondingen van het slachtoffer werden in het ziekenuis gehecht. Er werden geen vitale lichaamsdelen geraakt en de toestand van de man is stabiel.
Uit het eerste verhoor van de man heeft de politie aanwijzingen gekregen wie de daders zijn

Landgraaf, aanrijding onder invloed van drugs
Op de kruising van de Heerlenseweg met de Melcherstraat in Landgraaf vond zaterdagmiddag omstreeks 16.30 uur een aanrijding plaats. Tijdens het onderzoek van het ongeval bleek dat een van de bestuurders onder invloed verkeerde van verdovende middelen.
De 24 jarige inwoner van Alsdorf bekende, kort voor de aanrijding, zowel soft- als harddrugs gebruikt te hebben. Daarom werd hij aangehouden en overbegracht naar het politiebureau, alwaar een bloedproef van de man werd genomen. De uitslag van het het onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut zal het gebruik van de drugs moeten uitwijzen. Tegen de Duitser wordt proces-verbaal worden opgemaakt.

Kerkrade, verstoppertje
In de nacht van zondag 31 augustus omstreeks 00.45 uur ziet een politiepatrouille een auto rijden met daarin een persoon achter het stuur, waarvan het rijgedrag aanleiding was deze te volgen. Enkele straten verder ziet de politie dat de bestuurder de auto tot stilstand brengt op de Clausstraat in Kerkrade en onmiddelijk de lichten dooft. Bij het naderen ziet men nog net dat de bestuurder wegduikt en op de zitting van de bijrijder gaat liggen.
Bij de auto gekomen zien de agenten tot hun verbazing ook een vrouw op de achterbank liggen. Bij het aanspreken van de man is een duidelijke alcohollucht waarneembaar en, nadat de bestuurder werd gesommeerd uit te stappen, ziet men dat hij ternauwernood op zijn benen kan staan. De 38 jarige inwoner van Eygelshoven werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.
De man was zo dronken dat een ademanalyse niet uitvoerbaar bleek, reden waarom een bloedproef werd afgenomen. De verdachte bleek al eerder veroordeeld te zijn voor het rijden onder invloed en daarom werd ook zijn rijbewijs ingevorderd. De man kan een proces-verbaal tegemoet zien.