Politie IJsselland

Persberichten politie Deventer e.o.
van Zaterdag 30-aug-2003 07:00 uur
tot Zondag 31-aug-2003 06:59 uur
Door/piket: Wim Dierkx

AANGEHOUDEN VOOR DOORRIJDING NA AANRIJDING

DEVENTER - Een 38-jarige autobestuurder uit Deventer is zaterdagmorgen aangehouden nadat hij op het Karel de Groteplein drie geparkeerde auto's had aangereden. Zonder zijn identiteit bekend te hebben gemaakt reed hij weg van deze plaats. Getuigen informeerden de politie over de doorgereden auto en beschreven de bestuurder, die kort daarna elders in de stad werd aangetroffen. Hij bleek alcohol gedronken te hebben. Een blaastest leverde de score van 995 ug./l. op. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij kreeg daarnaast een rijverbod van 12 uren.

---

JONGEN GOOIT VERKEERSBORD OP AUTOWEG

BATHMEN - Een 17-jarige jongen uit Bathmen is zondagmorgen om 03.50 uur aangehouden bij een viaduct over de rijksweg A1. Hij gooide een verkeersbord met paal (3,5 meter) van het viaduct op de rijbaan. Surveillerende politiemensen, die de oprit (Deventer) van de rijksweg opreden zagen het voorval gebeuren. Meerdere auto's reden over het bord. Een man uit Holten liep schade aan zijn auto op (lekke band, beschadigde carter). In ieder geval een tweede auto liep ook een lekke band op. Daarnaast werd wegdek beschadigd. De knaap werd na overleg met de officier van justitie ingesloten voor poging tot doodslag. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De jongen was in gezelschap van een plaatsgenoot. Mogelijk dat meerdere bestuurders de dupe zijn geworden van dit handelen van deze jongen. Zij worden gevraagd contact op te nemen met e politie via 0900-8844.

---

DIEFSTAL UIT BEDRIJF

DEVENTER - Na een inbraakmelding in een bedrijf aan de Industrieweg bleken zondagmorgen (06.00 u.) meerdere computers gestolen te zijn. De exacte omvang van de buit is nog niet bekend. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.

---

AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING

DEVENTER - Zaterdagavond (19.24 u.) is een 33-jarige man uit Deventer aangehouden voor vernieling van een ruit van de voordeur van een woning aan de Schipbeekstraat. Een 47-jarige stadgenoot deed aangifte. De man vernielde de ruit omdat hem de toegang tot de woning werd geweigerd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

---

---- --

Persberichten politie Pers Zwolle
van Zaterdag 30-aug-2003 07:00 uur
tot Zondag 31-aug-2003 06:59 uur
Door/piket: Wim Dierkx
---

BROMFIETSER GEWOND BIJ AANRIJDING

ZWOLLE - Een 29-jarige bromfietser uit Zwolle raakte zaterdagmiddag (16.35 u.) op de Pannekoekendijk gewond bij een aanrijding met een personenauto, bestuurd door een stadgenoot (leeftijd nog niet vermeld). Deze autobestuurder stond stil om het verkeer op de rotonde van deze weg, met de Burgemeester Roelenstraat, voorrang te verlenen. De bromfietser botste frontaal tegen deze auto. Per ambulance werd hij met knieletsel naar het ziekenhuis gebracht.

---

MAN AANGEHOUDEN NA DIEFSTAL SIGARETTEN

ZWOLLE - Na diefstal van 30 pakjes sigaretten in een supermarkt aan het Sweelinckplein is zaterdagmiddag een 40-jarige man uit Zwolle aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

---

AANGEHOUDEN NA MISHANDELING

ZWOLLE - Zondagmorgenvroeg zijn een 28- en 30-jarige man uit Hattem aangehouden voor mishandeling van een 19-jarige man uit Zwolle. Zij werden ingesloten. De Zwollenaar verliet samen met een stel vrienden een uitgaansgelegenheid op de Blijmarkt Eén van de aangehouden mannen zocht ruzie en werd later bijgestaan door zijn plaatsgenoot. De confrontatie liep uit op een handgemeen. De Zwollenaar liep een wond aan zijn hoofd op. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.

---

HOND BIJT SCHAPEN

ZWOLLE - In een weiland aan de Hasselterdijk zijn zaterdagmorgen twee schapen gebeten door een hond die werd uitgelaten door zijn eigenaar. Het dier zag kans om over de omheining te komen. Eén schaap moest door een dierenarts gehecht worden aan een forse bijtwond in een bil, het andere werd behandeld aan een diepe wond in de nek. De rekening van deze behandeling wordt doorgestuurd naar de hondeneigenaar.

---

DRONKEN MAN AANGEHOUDEN

ZWOLLE - Op de Melkmarkt werd zondagmorgenvroeg een 27-jarige Zwollenaar aangehouden voor openbare dronkenschap. Van de politiemensen eiste hij dat zij hem naar het ziekenhuis brachten omdat hij gewond zou zijn aan zijn arm. Toen die daar niet op ingingen sloeg hij met zijn hand tegen een buitenspiegel die omknakte, maar niet beschadigd raakte. Hij is ingesloten en na ontnuchtering is tegen hem proces-verbaal opgemaakt.

---

---- --

Persberichten politie Kampen e.o.
van Zaterdag 30-aug-2003 07:00 uur
tot Zondag 31-aug-2003 06:59 uur
Door/piket: Wim Dierkx
---

MAN AANGEHOUDEN NA MISHANDELING

KAMPEN - Zondagmorgen (03.22 u.) is in een uitgaansgelegenheid aan het Stationsplein een 29-jarige man uit Almere aangehouden voor de mishandeling van een 21-jarige man uit Kampen. De mannen kregen onenigheid met elkaar en deze situatie liep uit op een vechtpartij tussen beiden. De Kampenaar liep verwondingen aan zijn hoofd op. De man uit Almere, die gewond raakte aan zijn hand, werd ingesloten en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

---

ILLEGAAL VUUR

GRAFHORST - Een 41-jarige bewoner van de Grafhorsterweg is zaterdagmiddag bekeurd (E 46,00) omdat hij zonder vergunning een vuur stookte achter zijn woning. Omwonende klaagden over rookoverlast. Later op de avond kwamen opnieuw klachten over een nieuw vuur binnen. Tegen hem is opnieuw proces-verbaal opgemaakt.

---

---- --

Persberichten politie Hardenberg/Dalfsen/Ommen
van Zaterdag 30-aug-2003 07:00 uur
tot Zondag 31-aug-2003 06:59 uur
Door/piket: Wim Dierkx
---

ALCOHOLCONTROLES

VECHTDAL - Bij diverse alcoholcontroles in o.a. Hardenberg, Ommen, Balkbrug, en Slagharen werden zaterdagavond/ zondagmorgen vijf autobestuurders uit Vriezenveen (2x), Dedemsvaart, Zwolle en Vroomshoop bekeurd, die teveel alcohol hadden gedronken. De scores varieerden van 240 tot 540 ug./l. Zij kregen een proces-verbaal en een rijverbod.
---

AANHOUDING NA BEDREIGING

HARDENBERG - Een 17-jarige jongen uit Wielen (BRD) is zondagmorgenvroeg aangehouden voor bedreiging met de dood, van een 38-jarige portier uit Coevorden, bij een uitgaansgelegenheid aan de Jan Weitkamplaan. De knaap verkeerde onder invloed van alcohol, mogelijk in combinatie met softdrugs. Hij gedroeg zich vervelend en werd ter ontnuchtering ingesloten. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.
03-110147

---

---- --

Persberichten politie Pers Salland
van Zaterdag 30-aug-2003 07:00 uur
tot Zondag 31-aug-2003 06:59 uur
Door/piket: Wim, Dierkx
---

MAN OVERLEDEN NA VAL DOOR DAK BIJ WERKZAAMHEDEN

LUTTENENBERG - Na een val, tijdens werkzaamheden aan een dak van een schuur, aan de Hellendoornseweg, is zaterdag in de loop van de dag een 54-jarige man uit Dalsmholte overleden. 's Morgens rond 09.15 uur hielp hij bij het leggen van golfplaten, en viel daarbij enkele meters naar beneden. Hij werd met hoofd- en rugletsel per ambulance naar de Isalaklinieken (Sophia) in Zwolle gebracht waar hij enkele uren later overleed.

---

GEWONDEN BIJ VERKEERSONGEVAL

HEETEN - Zondagmorgen (00.22 u.) boste een 34-jarige autobestuurder uit Heeten op de Dorpsstraat frontaal op de auto van een 42-jarige plaatsgenote. De man reed op de verkeerde weghelft. Hij liep een hoofdwond op en werd voor behandeling naar het ziekenhuis in Deventer gebracht. De vrouw en haar 46-jarige inzittende echtgenoot werden voor nader onderzoek naar de Isalaklinieken (locatie Sophia) in Zwolle gebracht. De echtgenoot bleek een gewonde hand te hebben opgelopen; bij de vrouw werd geen letsel vastgesteld. Van de 34-jarige autobestuurder werd een (mislukte) blaastest genomen omdat alcoholgebruik werd vastgesteld. Zijn rijbewijs werd ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

---

AANGEHOUDEN VOOR VANDALISME

RAALTE - Tegen een 24-jarige man uit Raalte is zondagmorgen (02.30 u.) proces-verbaal opgemaakt omdat hij op de Varkensmarkt met een verkeersbord liep te zeulen en deze, op herhaald verzoek van de politie, niet terug wenste te zetten.

---

OPENBARE DRONKENSCHAP

RAALTE - Een 58-jarige dronken Raaltenaar werd zaterdagavond (22.00 u.) aangehouden omdat hij lastig was en een horecabedrijf in de Grotestraat niet wilde verlaten. Hij is ter ontnuchtering ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

---

---- --

Persberichten politie Steenwijk/Horst&Waterland
van Zaterdag 30-aug-2003 07:00 uur
tot Zondag 31-aug-2003 06:59 uur
Door/piket: Wim Dierkx
---

GEWOND BIJ AANRIJDING

STEENWIJK - Een 49-jarige bromfietser uit Steenwijk raakte zaterdagavond (23.42 u) gewond bij een eenzijdig verkeersongeval op de Zuidveenseweg. Hij botste tegen een paal van een ANWB-bord. Vermoedelijk liep hij een hersenschudding op. Van hem werd een bloedproef genomen (uitslag pas over enkele weken)omdat alcoholgebruik werd vastgesteld.

---

ONDER INVLOED

STEENWIJK - Een 24-jarige autobestuurder uit Scheerwolde bleek zondagmorgenvroeg, bij een controle op de Eesveenseweg, teveel alcohol gedronken te hebben. Hij blies 825 ug./l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Naast een proces-verbaal kreeg hij een rijverbod van 10 uren.

---

STAPHORST - Een 18-jarige bromfietser uit Staphorst reed zaterdagavond (21.00 u) met hoge snelheid en zonder verlichting over de Oude Rijksstraatweg. Bij staande houding bleek hij de nodige alcohol gedronken te hebben. Hij blies 690 ug./l. Hij kreeg een rijverbod en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Er wordt nagegaan of de bromfiets verzekerd was. De bromfiets is voor nader technisch onderzoek in beslag genomen.

---

---- --