Politie Twente

Persberichten Politie Twente

Kadir Yildirim 053-4555588

Gaslek in Enschede

De politie Twente heeft wegens een gaslek de omgeving afgezet van de kruising Abel Tasmanstraat/Ekersdijk in Enschede. Bewoners van zes woningen moesten wegens explosiegevaar tijdelijk hun woningen verlaten.

Enschede

De politie kreeg op vrijdag 29 augustus om 23.55 uur een melding binnen waarbij in de omgeving van Abel Tasmanstraat en Ekersdijk naar gaslucht rook. De Brandweer en Essent waren reeds ter plaatse. Bij graafwerkzaamheden door Essent spoot op een gegeven moment gas de lucht in. Hierop heeft de politie de omgeving afgezet. Bewoners van zes woningen moesten wegens explosiegevaar tijdelijk hun huizen verlaten. Na een uur had Essent het lek gerepareerd en de bewoners konden weer terug naar hun huizen (03-114334).

Hersenschudding na eenzijdig ongeval

Bij een eenzijdig ongeval op de Goorseweg in Markelo heeft een 44-jarige inwoner van deze stad een hersenschudding opgelopen.

Markelo

De 44-jarige bestuurder kwam vanuit Goor en ter hoogte van Driebelterweg kwam hij zonder enige aanleiding in de berm terecht. De bestuurder reed over een afstand van ongeveer 100 meter over de berm en knalde vervolgens tegen een boom aan. De Brandweer heeft de man uit zijn auto gehaald. Hij is vervolgens naar SMT te Hengelo gebracht. In het ziekenhuis werd bij hem een hersenschudding geconstateerd (03-114266).

Fietsendief en heler aangehouden

De politie Twente heeft vrijdag 29 augustus twee mannen in de leeftijd van 44 en 65 uit Almelo aangehouden. De 44-jarige wordt verdacht van fietsendiefstal, de 65-jarige van heling.

Almelo

De 44-jarige verdachte stal op donderdag 28 augustus rond 17.00 uur een fiets die geparkeerd stond bij een pompstation aan de H.R. Holstlaan in Almelo. Mede dankzij tips van getuigen heeft de politie een dag later de verdachte in zijn woning buiten heterdaad aangehouden. Op aanwijzingen van de verdachte is de fiets in een garagebox aan de Thorbeckelaan teruggevonden. Een 65-jarige man die in de garagebox aanwezig was is wegens heling aangehouden. De beide verdachten zijn na verhoor inverzekering gesteld. (03-113905)

Op heterdaad betrapt

Een 39-jarige bewoner van Enschede heeft vrijdagochtend 29 augustus een auto-inbreker op heterdaad betrapt.

Enschede

De inbreker, een 21-jarige man uit Hengelo, probeerde aan de Parallelweg in de auto van de 39-jarige in te breken. Maar net op dat moment werd hij overlopen door de 39-jarige eigenaar van de auto. De eigenaar heeft vervolgens de 21-jarige auto-inbreker in zijn eigen auto opgesloten en op de komst van de politie gewacht. De verdachte is ingesloten. (03-113882)

Aanhouding na adverteren op Internet

De politie Twente heeft vrijdag 29 augustus een 28-jarige man uit Enschede aangehouden.

Enschede

De verdachte adverteerde op het Internet met twee fototoestellen van het merk Canon, voorzien van specifieke lenzen. Bij een onderzoek van de politie Twente bleken deze camera's afkomstig te zijn van een inbraak uit een woning aan de Geerdinkweg in Enschede. Deze inbraak vond plaats op 6 augustus jongstleden. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten. (03-103056)
Motorrijder omgekomen na verkeersongeval
Bij een verkeersongeval tussen een motorrijder en een stadsbus in Enschede is een 28-jarige motorrijder uit Enschede om het leven gekomen. Het ongeval vond zaterdagmiddag 30 augustus plaats op het Stationsplein. De man is zondagochtend 31 augustus in het ziekenhuis aan zijn verwondingen bezweken.

Enschede

Na het ongeval werd de motorrijder direct naar het ziekenhuis gebracht. Hij is direct geopereerd.
Na de operatie is een scan gemaakt. Uit de opnames van de scan bleek dat hij verschillende verwondingen had opgelopen. Direct na de operatie en de scan werd de man op de Intensive Care opgenomen. In de eerste instantie leek zijn situatie stabiel. Maar in de loop van de ochtend verslechterde zijn situatie. Hij overleed zondagochtend rond 04.30 uur. De toedracht van het ongeval wordt nog nader onderzocht. (03-114571)

Verkeersongeval

Bij een verkeersongeval op de Boddenkampsingel in Enschede is een 84-jarige man uit Enschede gewond geraakt.

Enschede

De man reed vanuit Deurningenstraat over de Boddenkampsingel. Op een gegeven moment werd de man onwel en kwam in aanrijding met een geparkeerde auto. Zijn auto schoot vervolgens door en kwam tegen een woning tot stilstand. Een toevallig passerende arts heeft de man uit zijn auto gehaald en geanimeerd. Het ambulancepersoneel heeft hierna de reanimatie voortgezet. De man is overgebracht naar het ziekenhuis. Over zijn toestand is op dit moment niets bekend. (03-114596)

Huiselijk geweld: man aangehouden

De politie Twente heeft zaterdag 30 augustus een 30-jarige man uit Hengelo aangehouden wegens huiselijk geweld.

Hengelo

De politie kreeg en melding binnen waarbij een vrouw uit een flat aan de Pastoor van Rossumstraat was komen rennen. Ze werd daarbij achterna gezeten door een man met een hakmes. Ter plaatse heeft de politie de 30-jarige verdachte aangehouden. In het kader van huiselijk geweld is de man voor nader verhoor ingesloten. De verdachte en zijn vriendin (27 jaar) hadden relationele problemen. (03-114647).

Opslagloods volledig uitgebrand

Bij een uitslaande brand aan de Hulsmanstraat in Enschede is een opslagloods van een bedrijf zondagochtend 31 augustus volledig uitgebrand. De politie sluit brandstichting niet uit.

Enschede

De politie kreeg de melding zondagochtend om 00.45 uur binnen. Ter plaatse was de Brandweer met zeven voertuigen bezig om de brand onder controle te krijgen. In het pand dat in brand stond was een opslag- en expeditiebedrijf gevestigd in gebruikte meubels. Door de brand is het hele bedrijf verloren gegaan. De Brandweer heeft de brand gecontroleerd uit laten branden. Omliggende panden hebben niet of nauwelijks schade opgelopen. Er zijn voor zover bekend geen schadelijke stoffen vrijgekomen. Er waren geen gewonden. Aan het begin van de bluswerkzaamheden heeft de politie een man aangehouden voor het beledigen van agenten. De politie sluit brandstichting niet uit. (03-114722)

---- --