Ingezonden persbericht


Persbericht

KASTEEL HOENSBROEK
31 AUGUSTUS: KINDERDAG.

Op zondag 31 augustus is kasteel Hoensbroek speciaal geopend voor kinderen van 11.00-16.00 uur Op deze dag is de toegangsprijs voor kinderen verlaagd naar 1 Euro.

In het kasteel is van alles te beleven. Wil je het gevoel ervaren ridder, jonkvrouwe of prinses te zijn? Dat kan vandaag!

Bij aankomst klim je alle trappen op naar de grote zolder: hier kun je je laten omtoveren. Op kledingrekken hangen kostuums in alle maten en soorten. Je hebt ze voor het uitkiezen.

Je hebt in het Poortgebouw al een gratis speurtocht meegekregen. Met deze tocht en in je nieuwe out-fit dwaal of schrijd je naar de allerspannendste plekjes in het kasteel.

Wat dacht je van de gevangenis, waar vroeger geboefte werd opgeborgen? Door de dikke deur komt weinig geluid en slechts een sprankje licht naar binnen. Door een klein raampje in de kerker kun je een glimp opvangen van de dag of de nacht. Het was geen pretje om hier te vertoeven, soms werd het geboefte zelfs vergeten.

Of de grote Middeleeuwse toren. Een klim over de wenteltrappen brengt je heel hoog richting nok. De trap is linksdraaiend. Dit heeft te maken met de verdediging. Onder de nok van de toren heb je een uitzicht naar verschillende kanten over Hoensbroek.

Dan is er ook de Geheime kamer: het verhaal over deze verstopplaats kun je ter plekke horen. De gratis speurtochten brengen je niet alleen naar alle plekjes in het kasteel; ze gaan over de graaf die de kluts kwijt is ( voor kinderen 4-8 jaar) en over de adellijke familie die het "moderne"nichtje uit Parijs op bezoek krijgt.( voor kinderen 8-12 jaar)

Op het tweede binnenplein staan de oude spelen gratis opgesteld. Bij de kassa ontvang je een gratis score-formulier. Kortom, een dagje kasteel Hoensbroek waar je je zult vermaken.

Kasteel Hoensbroek. Klinkertstraat 118 HOENSBROEK. tel: 045 5227272. website: www.kasteelhoensbroek.nl
Entree: volwassenen ¬ 4,50. 65+ en CJP-houders ¬ 4,00. minder mobiele bezoekrs ¬ 2,75. kinderen 4-12 jaar op 31 augustus ¬ 1,00 (normaal ¬ 2,75). kinderen tot 4 jaar gratis. parkeren: gratis.