PUM

Belevenissen van PUM senior adviseurs op tv bij RTL 5

Aankondiging

Op zondag 31 augustus om 10.30 uur bij RTL 5 is de eerste aflevering te zien van de zesdelige tv-serie 'Ondernemen tegen Armoede' gemaakt ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van het Programma Uitzending Managers (PUM).
PUM zendt gepensioneerde managers en experts naar bedrijven en instellingen in Afrika, Azië, Latijns-Amerika en Centraal- en Oost-Europa. Zij geven rechtstreeks advies aan bedrijven en instellingen die behoefte hebben aan specialistische kennis en ervaring die ter plaatse onvoldoende voorhanden zijn. De adviseurs doen hun werk belangeloos: ze ontvangen geen financiële vergoeding voor hun diensten.
Jaarlijks worden er 2.000 projecten uitgevoerd in ontwikkelingslanden en in Centraal- en Oost-Europa. Bij PUM staan 3.500 experts ingeschreven. Het programma is nauw gelieerd aan de Vereniging VNO-NCW en ontvangt subsidie van de minister voor Ontwikkelingssamenwerking en van Economische Zaken.

Tv-maker/journalist Kor Al volgde zes PUM-adviseurs op missie bij een uiteenlopend type bedrijven in Botswana, Zambia, Guatemala, Kyrgyzstan en India. Zes voorbeelden van manieren waarop vrijwillige Nederlandse senior adviseurs waar dan ook in de wereld, omgaan met de mensen die hun assistentie hebben aangevraagd en met de problemen waarvoor ze zijn ingehuurd. De zes tv-afleveringen over het PUM-werk zullen steeds cirkelen om één hoofdpersoon, de uitgezonden expert. Deze draagt het verhaal, waarin ook de counterpart een beduidende rol zal spelen. Freelance tv-maker Kor Al is doorgewinterd in de problematiek van ontwikkelingslanden. Hij werkte voor de NOVIB, maakte veel televisieprogramm's voor de VARA en produceert tegenwoordig in eigen beheer tv- en videoregistraties over bijzondere thema's in de sfeer van ontwikkelingssamenwerking.

Uitzenddata: Bij RTL 5 steeds op de zondagmorgen.om 10.30 op 31 augustus, 7, 14, 21 en 28 september en 5 oktober.


---