Circuit Park Zandvoort


- St. Zandvoort Promotie

= recent gewijzigd

Festival of Speed Final Challenge 2003

26 August 2003 - Zondag 31 augustus wordt op Circuit Park Zandvoort het Festival of Speed Final Challenge 2003 gehouden. Voor de laatste keer dit jaar krijgen de Streetlegal auto's en motoren de kans om op 'Zandvoort' hun krachten met elkaar te meten. Gereden wordt over de traditionele dragrace-afstand van 1/4 mijl. Gezien het succes van de voorgaande Festivals of Speed zullen weer veel spectaculaire en supersnelle auto's en motoren naar het circuit in de duinen afreizen. Voor de vele fans van het Streetlegal racen een uitgelezen kans hun favorieten nog één keer dit jaar aan het werk te zien. Een groots opgezet omlijstend programma maakt dat er op 31 augustus op Circuit Park Zandvoort voor iedereen die ook maar iets heeft met getunede en fraai gestylede auto's, ruim voldoende te beleven is. Het Festival of Speed Final Challenge 2003 wordt mede mogelijk gemaakt door Ferodo, Hella en Recaro.

Het hoofdprogramma van het Festival of Speed Final Challenge 2003 wordt uiteraard gevormd door de dragraces met streetlegal auto's en motoren. Een grote verscheidenheid aan voertuigen wordt aan het startlicht verwacht, van showroom modellen tot op het randje getunede, maar streetlegal, bolides. Na een spectaculaire burn out moet zo snel mogelijk de 402 meter lange strip worden afgelegd. Wie in dit man tegen man gevecht als eerste de finishlijn passeert, is de winnaar. Van 9.00 tot 12.00 uur mogen de rijders tijdens de kwalificatie snelle tijden op de klokken zetten. Vervolgens wordt een klasse-indeling naar tijd gemaakt waardoor tijdens de eliminaties nagenoeg gelijkwaardige racers naast elkaar aan het startlicht verschijnen, een garantie voor veel spannende runs. Aan het eind van de dag maken de laatste twee deelnemers in een rechtstreekse confrontatie uit wie met de grootste beker naar huis gaat. Deelnemers kunnen zich nog aanmelden via de site van DoDare, www.dodare.nl of op de dag zelf, voor aanvang van het evenement.

Het Festival of Speed Final Challenge 2003 heeft echter nog veel meer te bieden. Op de paddock van Circuit Park Zandvoort zullen vele merkenclubs zich verzamelen en hun fraaist getunede en gestylede pronkstukken showen. Ook is er een uitgebreide markt waar leveranciers de laatste ontwikkelingen op het gebied van tuning en styling laten zien. In een Show & Shine-competitie zal door een kritische jury de mooiste auto van het evenement worden gekozen. Daarbij scoren met name originaliteit en een fraaie afwerking hoog. Een speciale attractie vormt het optreden van The Cruise Brothers met hun spectaculaire Amerikaanse slagschepen. Voor wie het vermogen van zijn machine wil testen, is Eric Botman aanwezig met zijn vermogenstestbank. Geen sterke verhalen meer maar keiharde PK's. Voor een ander soort geluid maar vooral sfeer zorgt een Brassband. Bij een Festival of Speed horen uiteraard ook spectaculaire stunts. Zo zal 'Sven Wheelyking' weer vele meters op één wiel afleggen en zullen de Stuntmasters het publiek met hun halsbrekende toeren ongetwijfeld op de banken krijgen. De organisatie is druk bezig om nog diverse andere stuntshows naar Zandvoort te halen.

De Stichting DoDare heeft met haar op Circuit Park Zandvoort gehouden Festivals of Speed in nog geen twee jaar tijd een reputatie opgebouwd. Na het enorme succes van het eerste Festival of Speed in februari vorig jaar betekent het Festival of Speed Final Challenge 2003 het vierde maar zoals de naam al aangeeft ook laatste evenement van dit jaar. De Stichting DoDare (Dutch Organisation for Drag and Race Events), heeft zich tot doel gesteld mensen die van snelheid houden hun hobby op een legale, veilige en goed georganiseerde manier te laten beoefenen en daarmee de illegale racers van de straat te halen. Gezien de belangstelling en het toenemende aantal evenementen voorziet DoDare daarmee duidelijk in een behoefte.

Het Festival of Speed Final Challenge 2003 wordt gehouden op Circuit Park Zandvoort. Aanvang 31 augustus 2003 om 9.00 uur. De toegangsprijs, inclusief paddock, bedraagt EURO 10,--. Kinderen tot en met 12 jaar betalen, mits onder begeleiding van een oudere, EURO 5,--. Een parkeerkaart op het circuitterrein direct achter de hoofdtribune kost EURO 5,--. Toegangskaarten zijn uitsluitend te verkrijgen op de dag van het evenement aan de kassa van Circuit Park Zandvoort.

Informatie is ook na te lezen op: www.dodare.nl

Festival of Speed Final Challenge 2003

Samenwerking British Race Festival

V8STAR in fraaie hoofdrol tijdens Trophy of the Dunes

Christian Klien verslaat grote namen

Nelson Piquet Jr. pakt pole-position op Marlboro Masters

© Copyright 2003, Circuit Park Zandvoort