Gemeente Waterland


Zendschip Burgemeester en wethouders van Waterland hebben besloten vergunning te verlenen aan Van Rossum Entertainment voor het organiseren en houden van een evenement aan de Haringburgwal te Monnickendam op 31 augustus 2003.

Het evenement omvat de lancering van het nieuwe radiostation Veronica. In verband hiermee zal vanaf donderdag 27 augustus het oude Veronica zendschip aan de Haringburgwal aanmeren en zal hier maximaal 1 week verblijven. In verband met het evenement, is het tot en met 2 september niet toegestaan om te parkeren op de Haringburgwal in Monnickendam. Er geldt een wegsleepregeling. Het besluit ligt vanaf heden op het gemeentehuis, bureau Algemene Zaken.

Start radio Veronica
Maandag 25 augustus is het originele Radio Veronica zendschip begonnen aan zijn tocht naar Nederland. Het schip, dat momenteel in Antwerpen ligt, zal speciaal voor de start van Radio Veronica op zondag 31 augustus naar Nederland worden gevaren. De eerste uitzendingen van het nieuwe Radio Veronica zullen dan live vanaf het in Monnickendam aangemeerde Veronica zendschip komen.

Het 50 meter lange schip zal worden getransporteerd door een remboot en een sleepboot. Afhankelijk van de weersomstandigheden en de waterstand zal de tocht lopen via Vlissingen, Rotterdam, IJmuiden, Noordzeekanaal en het IJsselmeer. Het schip zal dan uiteindelijk woensdag 27 augustus aanleggen midden in het centrum van Monnickendam.

De vergunning (verzonden 26 augustus 2003) is verleend op grond van artikel 24 en 110 van de Algemene Plaatselijke Verordening Waterland.