SUPERTRACKS RECORDS


Bastian is gek geworden!

De jonge Amsterdamse electro-funkheld Bastian is, hoogst waarschijnlijk door het intensieve tourschema, nu dan toch 'echt de weg kwijt'. 'www.downers.nl' is namelijk niet alleen de (vreemdsoortige) titel van zijn nieuwe single, het is ook het internet adres waar de single te downloaden is..... gratis!

Toegegeven, het nummer 'Downers' verheerlijkt het downloaden of 'downen' van muziek en dus is het niets anders dan een kwestie van 'practice what you preach'.

De single (verkrijgbaar in zowel mp3 als CD kwaliteit wav/aif formaat) de clip en het hoesje zijn vanaf 1 september een maand lang te 'downen'. Ook zal de flitsende clip dan op onze populaire muziekzenders te zien zijn.

Per e-mail gaf Bastian het volgende commentaar: 'Het is voor mij, net als voor een hoop andere Nederlandse acts, erg moeilijk om mijn potentiële fans te bereiken. Veel mensen kennen de 'tietenclip' maar hebben geen flauw idee hoe een Bastian album of optreden klinkt. Het is altijd lastig geweest om mijn electro-funk op radio of tv te krijgen, dus dacht ik al een tijd na over een alternatieve manier om meer oren te bereiken. We hopen dat na deze actie alle muziekliefhebbers weten of ze Bastian ofwel 'volkomenkut' ofwel 'superdik' vinden.'

Het is de vraag of het in deze tijd van instortende verkoopcijfers en al gehele paniek in de muziekindustrie wel gepast is om nagels voor de doodkist uit te delen.

Op zondag 31 augustus om 16:30 staat Bastian met zijn voltallige band op de Uitmarkt in Amsterdam op het Doenpodium op het Museumplein. Hier worden 1000 singles van www.downers.nl uitgedeeld door het Streetteam (www.streetteam.nl).

28 aug 03 00:01