Ministerie van Defensie


---


---

foto: Ook de jonge bezoekers krijgen gelegenheid zich in riddertenue te steken (Legermuseum)

Ridderfeest in het Legermuseum

29-08-2003

Op zondag 31 augustus bevolken ridders en jonkvrouwen het Legermuseum in Delft tijdens het Ridderfeest. Ze laten daar op verschillende plekken zien hoe in de Middeleeuwen zwaard vechten, boogschieten en dansen gingen. Een kok bereidt gerechten uit de riddertijd en troubadours zorgen voor de muzikale omlijsting. Het Legermuseum is tijdens het Ridderfeest geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

De tentoonstelling Ridder Roderik, een middeleeuws avontuur is erg populair bij het jonge publiek. Bij deze expositie organiseert het Legermuseum jaarlijks een spectaculair Ridderfeest. Daar kunnen de bezoekers overigens niet alleen kijken naar het zwaard vechten, boogschieten en dansen, ze kunnen er ook les in krijgen. Verder maken de kinderen onder begeleiding van een museummedewerker hun eigen schatkist. Tijdens een spannende speurtocht door het museum moeten ze de sleutel hiervoor zoeken. In de filmzaal draaien Mariken, Het magische zwaard en Robin Hood.

Toegang: volwassenen 4,40; kinderen 4 t/m 12 jaar 2,20, maar wanneer ze als ridder of jonkvrouw verkleed naar het museum komen, hoeven ze geen entree te betalen! Museumkaart, defensiepersoneel en kinderen tot 4 jaar gratis.

foto: Zelfs de tenten bieden een middeleeuwse aanblik (Legermuseum)