Ingezonden persbericht

FatMouth naar Renesse als voorproefje op Engels Tournee

De nederlandse muzikale belofte van dit moment plays The Blues

RENESSE, 20030827 -- Op zondag 31 augustus speelt de Noord Hollandse blues, rock , funk & Party band "FatMouth" in Café de Stulp te Renesse. Aanvang rond 15.00 uur.



In de maand november van dit jaar zal FatMouth zijn geluk beproeven in Engeland alwaar ze in de betere "Blues Venues" act de presence zullen geven. Maar eerst is het de beurt aan Café de Stulp, om de heren van FatMouth te mogen ontvangen en waar het feest in alle hevigheid zal losbarsten.


Sinds begin 2001 bestaat de Noord Hollandse formatie FatMouth. Na bijna 13 jaar Blue Dirt zijn David Stolze (gitaar/zang) en Tom van Ek (basgitaar/zang) met drummer / percussionist Arie Dalenberg en zanger & blues harp speler Erik Zonneveld begonnen met het opbouwen van een nieuwe blues sound waarin de voornamelijk zelfgeschreven nummers vertellen over het leven met de blues. Onlangs heeft drummer Stefan Erents de formatie versterkt met zijn onnavolgbare en vooral weergaloos klinkende ritmische begeleiding.


Een avond met FatMouth laat zich het beste omschrijven als één groot feest, waar diverse varianten van rock, funk, rock 'n roll en de blues de revue passeren. Rauwe, recht voor zijn raap bluesrock wordt moeiteloos afgewisseld met opzwepende rock 'n roll waarbij 'Raving Dave' Stolze de snaren van zijn gitaar op onnavolgbare wijze geselt. Daarna liefkoost hij zijn instrument tijdens een slow blues alsof hij zijn eigen vrouw of juist die van een ander in handen heeft, maar laat het daarna weer uitgillen tijdens het snellere werk. De grommende bas van Tom is voelbaar tot in de darmen en wanneer hij overgaat tot het snellere funk, slap en plukwerk klimmen ook de laatste toeschouwers enthousiast op de tafels. Stefan laat zijn gevoel en techniek doorklinken in een stevige beat die niemand onberoerd laat, terwijl Arie als "Koning Conga" de absolute finesses van het ritme tot uiting laat komen met zijn meer dan vingervlugge spel op diverse percussion instrumenten. Dit alles vormt de basis voor de emoties die doorklinken in de stem van "EaZea" Erik, die kan bogen op techniek en gevoel, waardoor FatMouth zich direct een plaats verwerft in de blues-scene van Nederland en België. Ook beroert Erik met succes de Mississipi Saxophone die een extra aanvulling vormt op de blues-sound van de band.


Soms worden de elektrische instrumenten verruild voor akoestische gitaren, Contrabas en een paar handtrommels waardoor de heren ook een intieme sfeer kunnen neerzetten. Recentelijk heeft FatMouth zich op deze manier ook bewezen op straten en boulevards, waarbij argeloze voorbijgangers worden getrakteerd op een middag onvervalst akoestisch swing en blues genot. Succes gegarandeerd!.





Ingezonden persbericht