Lekstroom 13.15 uur

Utrecht 31-8-2003 - Persberichten district Lekstroom

Letsel ongeval
NIEUWEGEIN Op de Jutphasestraatweg kwamen zaterdagavond 30 augustus om 23.58 uur een 15-jarige bromfietser en zijn 17-jarige passagier (beide uit Nieuwegein) ten val. De bestuurder en zijn passagier droegen beide geen valhelm en roken naar alcohol. Toen de jongens uit de Ambachtsweg kwamen rijden en richting de Handelskade gingen, keek de bestuurder achterom waardoor hij uitweek naar de linkerkant van de weg en tegen een lantaarnpaal aan botste. De ambulance heeft de jongens met hoofd-, buik- en beenletsel naar het Antonius Ziekenhuis overgebracht. Daar zal ook een bloedproef van de bestuurder worden afgenomen, om te bepalen of de jongen daadwerkelijk onder invloed van alcohol was.

Mishandeling
NIEUWEGEIN Bij een controle van de vervoersmaatschappij op zaterdagavond 30 augustus omstreeks 19.00 uur, bleek dat een 25-jarige man uit Den Haag geen geldig vervoersbewijs in de tram kon laten zien. Beveiligingsmensen hielden de man aan, maar de man wilde er vandoor toen de tram bij halte Zuilenstein stopte. Toen dit niet lukte, begon hij om zich heen te slaan waardoor twee beveiligingsmensen lichtgewond raakten. Een van hen aan het oor en één aan het been. Politiemensen kwamen te hulp en brachten de verdachte over naar het politiebureau.

Mishandeling
BENSCHOP In de nacht van zaterdag op zondag werd omstreeks 04.00 uur een 17-jarige jongen mishandeld door een man die ruzie zou zoeken. De jongen werd op het Dorp door de man aangesproken en vervolgens getrapt en geslagen. Het slachtoffer moest zich in het ziekenhuis laten behandelen aan onder andere een gebroken neus en een snee in het gelaat. Daarop deed hij aangifte bij politie voor mishandeling. De naam van de verdachte is bij de politie bekend en deze zal verder onderzoek doen.

Man valt van steiger
ZIJDERVELD Op zaterdagochtend is rond 12.00 uur een 64-jarige man uit Zijderveld onwel geworden en vervolgens van een stelling zijn afgevallen en in de sloot terecht gekomen. Hij viel ongeveer 3 meter naar beneden. Op de plaats van het ongeval bleek het slachtoffer wel aanspreekbaar en is met hartklachten en botbreuken per ambulance naar het Antonius ziekenhuis in Nieuwegein gebracht. Omdat de man in privétijd bij familie aan het helpen was en het een eigen stelling betrof, hoefde de arbeidsinspectie niet te worden ingeschakeld.

Belediging
IJSSELSTEIN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag na een korte achtervolging een 17-jarige jongen uit IJsselstein aangehouden voor belediging. De jongen uitte op de Voorstraat beledigingen naar een agent. De verdachte mocht van een portier niet meer in een horecagelegenheid en de agent en probeerde de boze verdachte te kalmeren. Deze uitte daarop de belediging en rende daarop weg. Na een korte zoekactie werd hij gevonden en meegenomen naar het bureau. Tegen de jongen zal proces-verbaal worden opgemaakt.