Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Doesburg - Doesburger aangehouden bij brandstichting Publicatiedatum: 31-08-2003

Op verdenking van brandstichting in een kledingcontainer op de Breedestraat in Doesburg heeft de politie zondagochtend een 21-jarige man uit die plaats aangehouden. Buurtbewoners maakten rond kwart over vier 's ochtends melding van overlast door een groep jongeren, die bovendien iets in brand zouden steken. Agenten zagen bij aankomst een hoeveelheid kleding in brand staan waar vlammen van anderhalve meter hoogte uitsloegen. Bij het zien van de agenten ging een groepje jongeren op de loop. Zij konden echter allen in de kraag gevat worden. De 21-jarige leek in eerste instantie meer met de brand van doen te hebben en werd aangehouden. Van de anderen kon op dat moment onvoldoende worden vastgesteld wat hun rol was geweest. De brandweer moest eraan te pas komen om het vuur te blussen. Later bleek dat de kleding afkomstig was vanuit een nabij staande container, waarin kleding ingezameld wordt voor het goede doel. De verdachte Doesburger is later na verhoor vrijgelaten. Hij verklaarde dat er voor zijn komst al brand was en zei niet te weten wie het vuur aangestoken had. Het onderzoek naar de brandstichting wordt voortgezet.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - alcoholcontrole
Publicatiedatum: 31-08-2003

Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft bij een alcoholcontrole in de nacht van zaterdag op zondag vier drankrijders bekeurd. De controle werd uitgevoerd op de Westervoortsedijk tussen half drie en vier uur 's nachts. Tussen die tijdstippen werden 64 blaastesten uitgevoerd. Van de onderschepte bestuurders onder invloed werden promillages vastgesteld tussen de 0,74 en 1,61 (overschrijdingen van het wettelijke maximum van bijna anderhalf tot ruim drie maal). Van de bestuurder met het hoogste alcoholpromillage werd het rijbewijs ingevorderd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Nijmegenaar moet rijbewijs inleveren na ongeval Publicatiedatum: 31-08-2003

Een 24-jarige Nijmegenaar heeft zondagochtend zijn rijbewijs bij de politie moeten inleveren nadat hij in beschonken toestand een aanrijding had veroorzaakt op de Veendamstraat in Arnhem. De Nijmegenaar had na een feestje naar huis willen rijden maar bleek toch iets teveel aan Bacchus geofferd te hebben. Bij het wegrijden reed hij met zijn auto achteruit tegen een geparkeerd staande auto. De eigenaar werd door het lawaai gewekt en trof de Nijmegenaar bij zijn beschadigde auto, waarna de politie werd gewaarschuwd. Die vermoedde overmatig drankgebruik bij de Nijmegenaar, waarna hij werd aangehouden. De ademanalyse bevestigde het vermoeden van de agenten: hij bleek met een promillage van 1,63 achter het stuur te hebben gezeten, ruim driemaal de toegestane hoeveelheid. De Nijmegenaar moest vervolgens zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - inbraak brengt hennepkwekerij aan het licht Publicatiedatum: 31-08-2003

Een melding van een inbraak in een flatwoning in de wijk Malburgen heeft zaterdagnacht een hennepkwekerij aan het licht gebracht. Rond twee uur 's nachts werd door getuigen gezien dat er werd ingebroken in de flatwoning, waarop enkele agenten poolshoogte gingen nemen. Inbrekers werden niet meer aangetroffen, wel trof de politie een hennepkwekerij in bedrijf aan. Zo'n 600 planten en diverse kwekerijattributen werden in beslag genomen. Naar de verantwoordelijke van de kwekerij wordt nog gezocht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - sigaretten buitgemaakt bij snelkraak
Publicatiedatum: 31-08-2003

Onbekenden hebben in de nacht van zaterdag op zondag een nog onbekende hoeveelheid sigaretten buitgemaakt bij een snelkraak in een winkel aan het Elderveldplein in Arnhem. Enkele getuigen waarschuwden de politie nadat zij gezien hadden dat er een ruit met grof geweld vernield was. In de tussentijd hadden de daders met de buit weten weg te komen in een bestelauto. De politie heeft nog vergeefs een zoektocht in de omgeving ingesteld. De zaak wordt verder onderzocht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Dieren - aanhouding na `crime passionel'
Publicatiedatum: 31-08-2003

Een 30-jarige vrouw uit Dieren is zaterdagochtend door de politie in haar woonplaats aangehouden op verdenking van vernieling. De vrouw wordt ervan verdacht de autoband van een 34-jarige Arnhemmer te hebben lek gestoken met een mes. Het slachtoffer zou volgens zijn zeggen niet zijn ingegaan op de avances van de vrouw, waarna zij hem achtervolgde. Op de Noorderstraat in Dieren zou zij de Arnhemmer klemgereden hebben en vervolgens met een mes de band van de auto van de Arnhemmer hebben lek gestoken. Gewaarschuwde agenten troffen de Dierense vrouw even later in de buurt aan, waarna ze werd aangehouden. De Dierense is in de loop van de avond na verhoor heengezonden met een dagvaarding. Zij verklaarde tegenover de politie dat juist zij onheus bejegend zou zijn door de Arnhemmer. De Dierense zal zich binnenkort voor de rechter voor haar daad moeten verantwoorden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - aanhouding na huiselijk geweld
Publicatiedatum: 31-08-2003

De politie heeft vrijdagnacht in de wijk Geitenkamp in Arnhem een 37-jarige man in zijn woning aangehouden wegens zijn betrokkenheid bij huiselijk geweld tegen zijn 37-jarige vriendin. De Arnhemmer zou rond drie uur 's nachts onder invloed van alcohol zijn vriendin hebben mishandeld. Gewaarschuwde agenten troffen het slachtoffer op straat voor de woning aan. Haar vriend werd vervolgens in de woning aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek. De Arnhemmer is in de loop van zaterdag weer vrijgelaten. Justitie beslist over verdere maatregelen tegen de verdachte. Door het slachtoffer werd geen aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Hagenaar aangehouden bij cafésluiting
Publicatiedatum: 31-08-2003

Een 44-jarige man uit Den Haag is in de nacht van vrijdag op zaterdag door de politie aangehouden in de Arnhemse binnenstad nadat hij enkele agenten beledigd had toen zij het café, waarin hij verbleef, wilden sluiten. De agenten waren even na twee uur na klachten over geluidsoverlast een café binnengegaan om de overlast te stoppen. Ook bleken er nog enkele tientallen bezoekers in het café onder gelag te zijn, terwijl de zaak al had moeten sluiten. De agenten sommeerden de eigenaar over te gaan tot sluiting en alle bezoekers te laten vertrekken. Bij het toezicht daar op meende de Hagenaar de agenten te moeten uitschelden, waarop hij werd aangehouden. De man bleek ook nog een hoeveelheid vermoedelijk cocaïne op zak te hebben. De Hagenaar verzette zich bij de aanhouding en is ingesloten. Hij is later na verhoor met een dagvaarding heengezonden. Tegen de uitbater van de zaak is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Dieren - man aan gehouden na bedreiging met pistool Publicatiedatum: 31-08-2003

Een 33-jarige inwoner van Dieren is zaterdagnacht in het centrum van zijn woonplaats aangehouden op ondermeer verdenking van bedreiging met een vuurwapen van een 48-jarige plaatsgenoot. Het tweetal, bekenden van elkaar, kreeg ruzie in een café in Dieren na een meningsverschil. De 48-jarige vertrok en ging naar huis. Daar verscheen even later de 33-jarige verdachte, die hem ondermeer met de dood bedreigde. Daarbij zou de verdachte een pistool tevoorschijn hebben gehaald en daarmee op het slachtoffer gericht hebben. Het slachtoffer vluchtte zijn woning in, waarna de verdachte vertrok. Gewaarschuwde agenten hielden de verdachte even later voor zijn woning aan. In de woning van de aangehouden verdachte werd later een pistool en munitie aangetroffen en in beslag genomen. De Dierenaar is voor onderzoek ingesloten. Het slachtoffer deed later aangifte.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Renkum - geluidsinstallatie in beslag na overlast Publicatiedatum: 31-08-2003

Na herhaalde klachten over geluidsoverlast heeft de politie vrijdagavond de geluidsinstallatie van een 51-jarige Renkumer in beslag genomen. Agenten waren eerder op de avond al naar de woning van de Renkumer getogen om hem de wacht aan te zeggen. De waarschuwing bleek aan dovemansoren te zijn gezegd, zoals later bleek. Nadat er wederom gemeld werd dat de muziek bij de Renkumer te hard stond namen de agenten de geluidsinstallatie in beslag om de overlast te beëindigen. Tegen de Renkumer is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Dieren - aanhouding na bedreiging met speelgoedwapen Publicatiedatum: 31-08-2003

De politie heeft vrijdagavond in zijn woonplaats een 22-jarige man uit Dieren aangehouden op verdenking van bedreiging met een wapen van een 16-jarige plaatsgenoot. Het slachtoffer deed aangifte bij de politie nadat hij rond kwart voor negen 's avonds op de Domeinlaan bedreigd zou zijn geworden door een van de inzittenden van een auto terwijl hij daar samen met zijn vriendin fietste. Het slachtoffer reed vervolgens door en werd even later door dezelfde auto ingehaald waarna er andermaal met een op een pistool gelijkend wapen werd bedreigd en uitgescholden. Het slachtoffer noteerde het kenteken en waarschuwde de politie. Die wist later de 22-jarige Dierenaar aan te houden als verdachte. Deze ontkende echter met het wapen gedreigd te hebben, maar verklaarde wel bij het voorval betrokken te zijn geweest. Hij is later vrijgelaten.Twee andere inzittenden van de auto, twee Dierenaren van 17 en 21 jaar, werden later aan het politiebureau ontboden om een verklaring af te leggen over het gebeuren. Daarbij erkende de 17-jarige met een speelgoedrevolver, die hij op de kermis had verkregen, uit baldadigheid op het slachtoffer had gericht. De 17-jarige verklaarde afstand te doen van de speelgoedrevolver, waarna deze door de politie is vernietigd. Het betrof overigens geen zogenoemd balletjes-pistool, waar de laatste tijd vaker over te doen is geweest. Tegen de 17-jarige is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ellecom - Dierenaar gewond bij verkeersongeval
Publicatiedatum: 31-08-2003

Bij een verkeersongeval tussen een personenauto en een bestelauto op de Ellecomsedijk in Ellecom is vrijdagavond een 31-jarige automobilist uit Dieren gewond geraakt. Het slachtoffer liep ondermeer een hersenschudding op toen hij vanaf de A348 de Ellecomsedijk op reed en tegen een bestelauto, bestuurd door een 23-jarige man uit Doetinchem botste. De Dierenaar had de naderende bestelauto vermoedelijk over het hoofd gezien en geen voorrang verleend bij het oprijden van de kruising. De gewonde Dierenaar werd overgebracht naar het Rijnstate-ziekenhuis.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - snelheidscontroles
Publicatiedatum: 31-08-2003

Bij een snelheidscontrole op de Koningsweg in Arnhem zijn vrijdag 28 overtreders tegen de lamp gelopen. Het verkeershandhavingsteam van de politie controleerde in totaal ruim 2100 passerende voertuigen in de ochtend, middag en avond. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 115 km/u, terwijl daar slechts 80 gereden mag worden. Op de Deelenseweg werd vrijdag door het VHT gecontroleerd tussen half acht 's ochtends en half twee 's middags. Daar werden 18 overtreders geflitst onder 760 passanten. Beide controles waren vooraf aangekondigd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden