Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Emmen 31-08-2003
Persberichten van zondag 31 augustus 2003

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot maandagmorgen 08.00 uur.

Verkeersongeval met letsel
RODEN - Zaterdagmorgen reed een 22-jarige man uit Roden met zijn auto over de Mensingheweg richting Lieveren. Hij kwam door nog onbekende oorzaak in de linkerberm en botste daar tegen drie bomen waarna hij in de rechterberm tot stilstand kwam. De auto raakte geheel vernield. De bestuurder werd met naar later bleek lichte verwondingen naar het Martiniziekenhuis in Groningen overgebracht.

KLAZIENAVEEN Zaterdagmiddag reed een 50-jarige vrouw op haar fiets over de Pollux. Zij sloeg daar linksaf zonder richting aan te geven waarna zij door een haar achteropkomende auto werd aangereden. Deze auto werd bestuurd door een 21-jarige man uit Emmen. De vrouw werd met schaafwonden en vermoedelijk een hersenschudding naar het SZE overgebracht.

HOOGHALEN Zondagmiddag vond een ongeval plaats op de A28 ter hoogte van Hooghalen. Tussen Assen en Beilen ging een auto over de kop waarbij drie gewonden vielen. Identiteit van slachtoffers bij het schrijven van dit bericht nog niet bekend. Ook de oorzaak is nog niet bekend. Een rijstrook was gedurende enige tijd voor het verkeer gestremd.

Onder invloed op bromfiets
HOLLANDSCHEVELD - Zaterdagavond reed een 17-jarige jongen uit Geesbrug op zijn bromfiets over de Jan Kreeftweg. Hij droeg geen helm en controle wees uit dat hij een te hoog alcoholpromillage had, namelijk 1,2.

BORGER Een 17-jarige knaap reed in de nacht van zaterdag op zondag op zijn bromfiets over de Hoofdstraat. Hij had een alcoholpromillage van 0,8. Hij kreeg een transactie van 75 euro aangeboden.

Alcomobilisten
ASSEN Zaterdagmiddag reed een 42-jarige vrouw uit Assen op de Stroom met haar auto plotseling achteruit en veroorzaakte daarbij schade aan de auto die achter haar stond. Controle wees uit dat de vrouw een alcoholpromillage had van 3,3, volgens de agenten een triest record in hun loopbaan. Haar rijbewijs werd ingevorderd.

DWINGELOO Zaterdagmiddag kreeg de politie meldingen over een mogelijke dronken automobilist die over de Spieregerweg zou rijden. Agenten troffen ter plaatsen een auto op de weg aan die het verkeer in beide richtingen blokkeerde. Achter het stuur van deze auto zat een 34-jarige man uit Emmen met een geopend bierblikje nog in zijn hand. Controle wees een alcoholpromillage uit van 2,4. Ook bleek hij niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

EEXT Zaterdagavond reed een 34-jarige man uit Groningen met zijn auto over de N33. Daar werd hij gecontroleerd en hij bleek een alcoholpromillage van 1,1 te hebben.

PEIZE Zaterdagavond reed een 35-jarige man uit Groningen met zijn auto over de Westerweg. Hij had een alcoholpromillage van 0,6. Hen werd een transactie aangeboden.

EMMEN In de nacht van zaterdag op zondag reed een 43-jarige man uit Emmen met zijn auto over de Rondweg. Bij de politie was al een melding binnengekomen dat een auto als spookrijder over de Rondweg zou rijden. Deze bestuurder reed weliswaar op het goede gedeelte maar sloeg zonder richting aan te geven en zonder gebruik te maken van de uitrijstrook plotseling linksaf. Hij werkte niet mee aan een blaasproef, zijn rijbewijs werd ingevorderd.

EELDE In de nacht van zaterdag op zondag reed een 59-jarige man uit Haren met zijn auto over de Esweg. Controle wees een alcoholpromillage uit van 0,7 en hij kreeg daarvoor een transactie aangeboden van 190 euro.

MEPPEL Zondagmorgen vroeg kreeg een 21-jarige man uit Zwartsluis een rijverbod omdat hij met zijn auto wilde gaan rijden terwijl hij teveel alcohol in zijn bloed had. Hij stond toen nog op een parkeerplaats aan de Vledderstraat. Agenten zagen een half uur later deze man over de Woldstraat rijden. Een test wees uit dat hij een alcoholpromillage had van 0,8. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij krijgt een bekeuring voor het rijden onder invloed en voor het negeren van een rijverbod.

Diefstal uit woning
EELDE Zaterdagavond werd ingebroken in een woning aan de Weeakkerweg. De 41-jarige bewoner vond na thuiskomst een enorme ravage in zijn woning. Niet alleen was alles overhoop gehaald maar er waren ook vernielingen aangericht zoals tegels van de muur geslagen in de badkamer en planken vernield. Onder meer werd een digitale camera en een laptop weggenomen alsmede zijn stereo-installatie. Schadebedrag nog niet bekend.

Diefstal uit auto
DALEN Een 31-jarige man uit Coevorden deed aangifte van diefstal. De auto stond geparkeerd aan de Reindersdijk te Dalen toen de radio/DVDspeler/navigatiesysteem werd weggenomen. Ook werd vanuit de kofferbak de computer voor het navigatiesysteem weggenomen. De man zit met een schade van ruim 4000 euro.

Aanhouding na mishandeling
ASSEN In de nacht van zaterdag op zondag werd een 25-jarige man uit Assen aangehouden. In een horecagelegenheid aan de Brinkstraat had hij een 25-jarige vrouw uit Assen op haar hoofd geslagen, zij moest zich onder behandeling stellen van de dokterspost.

Man meldt zich na mishandeling
Een 42-jarige man uit Assen heeft zich bij de politie gemeld nadat hij in de krant had gelezen dat een jongen aangifte had gedaan van mishandeling. Deze 13-jarige jongen uit Bovensmilde deed vrijdag aangifte nadat hij door deze man geslagen was omdat hij ergens reed waar hij volgens die man niet mocht komen. De man heeft verklaard spijt te hebben van zijn gedrag.

Mishandeling
HOOGEVEEN Zaterdagavond liepen twee broers van 26 en 24 jaar, wonende te Eindhoven en Hoogeveen, over de Laveranhof toen zij door een loslopende hond werden lastig gevallen. Zij riepen naar de begeleidende man dat hij zijn hond moest aanlijnen waarop de man beide broers vol in het gezicht sloeg. Dat leverde bij beiden een aantal losse tanden op. Zij deden aangifte van mishandeling, de hondenvriend moet nog gehoord worden.

Geluidsoverlast
ASSEN In de nacht van zaterdag op zondag werd een 40-jarige man aangehouden. Hij was al een keer gewaarschuwd voor de te harde muziek die hij in zijn woning aan de Zilverschoonstraat veroorzaakte. Na een eerste waarschuwing kwamen opnieuw klachten vanuit de buurt. Hierop werd de man aangehouden waarbij hij zich verzette. Een agent gebruikte pepperspray.