1e persbericht van zondag 31 augustus 2003

Eindhoven 31-8-2003 - Berichten uit de regio:

Eindhoven: Vrouw gewond na poging beroving

Zaterdagmiddag rond 14.30 uur is op de Hudsonlaan een vrouw van 84 gewond geraakt nadat een man haar tas probeerde te stelen. Het slachtoffer was met de fiets en wilde afstappen. Een man kwam bij haar staan en eiste haar tas. Hij begon direct aan de tas te trekken. Die tas zat echter stevig om het stuur van de fiets. Toen de dader de tas niet los kreeg sloeg hij de vrouw achter op haar hoofd waardoor ze viel en onder haar fiets terecht kwam. Ze riep om hulp. Een postbode die in de buurt was kwam naar de vrouw toe waardoor de dader de benen nam. Het slachtoffer klaagde over stevige hoofdpijn en liep enkele schaafwonden op. De dader is een donkere man met een stevig postuur. Hij is ongeveer 1.75 tot 1.85 meter groot en rond de 25 jaar oud. Hij droeg een zwarte pet en donkere kleding.

Eindhoven: Auto-inbrekers op heterdaad gepakt

Zaterdag rond 17.25 uur zijn op het Stationsplein twee inwoners van Eindhoven (19 en 29 jaar oud) aangehouden. Een getuige zag de twee bezig om in een BMW in te breken. Hij belde direct de politie. Een politiepatrouille die vlak in de buurt was kon de twee direct aanhouden. Een van hen had met een steen geprobeerd een ruit van de BMW te vernielen. De andere man stond op de uitkijk. De twee, die bij de politie behoren tot de categorie veelplegers, zijn in verzekering gesteld.

Eindhoven: Drugsdealer aangehouden

Zaterdag om 18.00 uur is op het 18 Septemberplein een 22-jarige man uit Doorn aangehouden. De man was door getuigen gezien bij een drugsdeal. Toen politieagenten hem controleerden vonden ze in een wegwerpfototoestel van de man acht bolletjes heroïne. De drugs zijn in beslaggenomen en de man is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Vrouw sticht brand

Zaterdagavond rond 21.40 uur is in haar woning een 58-jarige vrouw uit Eindhoven aangehouden. Ze had kort daarvoor een overkapping bij een speelveldje aan de Groenewoudseweg met benzine in brand gezet. De vrouw vertelde dat ze tot haar daad gekomen was, omdat de overlast door junks bij de overkapping niet werd aangepakt. De brandweer heeft het vuur gedoofd. Tegen de vrouw is op het politiebureau proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Vrouw beroofd

Zaterdagmiddag om 17.15 uur is op het Sjef de Kimpepad een 52-jarige Helmondse beroofd van haar tas. De vrouw was met de fiets. Twee jongens op fietsen kwamen naast haar rijden en een van hen griste snel een boodschappentasje uit haar fietsmandje. In de tas zaten een regencape en twintig wenskaarten.

Helmond: Diefstal fiets

Zaterdagmiddag om 17.15 uur is in de Vondellaan een 32-jarige Helmonder aangehouden. Hij wordt er van verdacht kort daarvoor een damesfiets te hebben gestolen van een 10-jarig jongetje. De diefstal werd gezien en de politie kreeg een goed signalement van de dader. De man werd kort daarop weer gezien, ditmaal door de vader van het jongetje. Hij werd gevolgd tot aan een schuurtje. Daar troffen gewaarschuwde agenten fietsonderdelen aan en drie opengebroken fietssloten. De fiets van het jongetje is nog niet gevonden. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Nuenen: Tasjesroof

Zaterdagmiddag rond 15.30 uur is op de Berg in Nuenen een vrouw van 46 uit Gerwen van haar tas beroofd door twee jongens. De vrouw fietste op de Berg toen er twee jongens op een bromscooter naast haar kwamen rijden. Een van hen trok de tas bij de vrouw van haar schouder. In de tas zat een portemonnee met enkele bankpasjes en een gsm.

Westerhoven: Onder invloed

Zaterdag om 19.25 uur is op Loveren in Westerhoven een 38-jarige man uit Bergeijk aangehouden die onder invloed van drank achter stuur van zijn auto zat. De man blies tijdens de ademtest ruim 1,15 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Dronken man botst tot tweemaal toe tegen auto

Zaterdagavond om 21.25 uur is in Valkenswaard een 41-jarige man uit die plaats aangehouden. Hij botste rond 20.45 uur met zijn auto op de Willibrorduslaan tegen een geparkeerde auto. De eigenaar zag dat en sprak de man aan. Die wilde niet op de politie wachten en sprong weer in zijn auto. Bij het wegrijden botste hij nog een keer tegen de geparkeerde auto. Hij werd even later thuis aangehouden. De man blies tijdens en ademtest maar liefst 2,3 promille. Zijn rijbewijs is in genomen. De man krijgt daar bovenop een proces-verbaal.

Hapert: Inbreker gepakt

Zondagmorgen om 0.35 uur is in zijn woning in Hapert een 42-jarige man uit die plaats aangehouden. De man had kort daarvoor ingebroken bij een woning aan de Venweg. Vermoedelijk wist de man met een valse sleutel de achterdeur te openen. De bewoonster hoorde gestommel en nam polshoogte. In haar keuken trof ze de 42-jarige man. Hij ging er snel vandoor. Omdat de vrouw de man herkende kon hij direct daarna worden aangehouden. Er werd niets gestolen. De man is voor verder onderzoek ingesloten. Hij wordt verdacht van meerdere diefstallen en insluipingen.