Politie Noord- en Oost Gelderland

DIEFSTAL UIT WONING
Apeldoorn, Hofveld
Een 79 jarige inwoonster uit Apeldoorn doet aangifte van diefstal van haar bankpas. De vrouw werd voor haar woning aangesproken door een man en een vrouw. Zij vroegen de vrouw om papier en een potlood om een briefje te schrijven. De 79 jarige heeft de twee binnengelaten, maar vertrouwde het niet echt. Zij verzocht hen snel het briefje te schrijven en de woning te verlaten. Toen de twee weg waren bemerkte zij dat haar bankpas uit de tas was gestolen en heeft de rekening geblokkeerd.
De man was rond de 50 jaar, licht getint uiterlijk, met grijzend haar, droeg een wit poloshirt met korte mouw. De vrouw was ongeveer 20 jaar, eveneens licht getint, met kort haar en zij droeg grijze/zwarte kleding.

ONDER INVLOED
Loenen, Beekbergerweg
Van een 54 jarige bestuurder van een personenauto uit Polen is het rijbewijs ingevorderd. De man had teveel gedronken en blies bij controle 635 ug/l = 1,46 prom. Hem werd een transactie uitgereikt van 500 Euro.

BEROVING
Apeldoorn, Marktplein
Een taxichauffeur doet aangifte van diefstal van zijn portemonnee. De chauffeur wilde een klant op het Marktplein afzetten. Deze vroeg of de chauffeur terughad van 20 Euro. Toen de chauffeur zijn portemonnee vasthad pakte de klant de portemonnee af en wilde de auto uit. De chauffeur kon de man nog bij zijn paardestaart pakken, maar de man wist te ontkomen en rende in de richting van het torentje. De politie heeft de omgeving afgezocht, maar de man werd niet meer aangetroffen.

INVORDERING RIJBEWIJS
Apeldoorn, Gentiaanstraat
Bij controle blies een 31 jarige bestuurder van een personenauto uit Apeldoorn 760 ug/l = 1,7 prom. Het rijbewijs is ingevorder en een rijverbod van 9 uur is uitgereikt. I.v.m. recidive is proces verbaal opgemaakt.

VAL VAN FIETS
Apeldoorn, Prins Willem Alexanderlaan
Een 16 jarige inwoner uit Apeldoorn is door onbekende oorzaak van de fiets gevallen. Hij zat bij een maatje achterop. Door val raakte hij gewond aan zijn mond en is per ambulance overgebracht naar het Lukas.

DIEFSTAL UIT WONING
Apeldoorn, Winkewijertlaan
Door bewoners wordt rond 01.50 gerommel in de woning gehoord. Bleek dat de voordeur open stond en dat er een sportas met sportspullen en een portemonnee verdwenen waren. Men is mogelijk binnengekomen middels "hengelen".

EINDE BERICHTEN