Politie Noord- en Oost Gelderland

DIEFSTAL UIT AUTO
Epe, Markt
Uit de personenauto van een 23 jarige inwoner uit Epe zijn cd's, en radardetector en een afstandsbediening voor de radio weggenomen. Men heeft het iets openstaande schuifdak verder opengetrokken en de goederen weggenomen.

DOORRIJDEN NA AANRIJDING
Harderwijk, Heijermansstraat
Een 25 jarige bestuurder van een personenauto viel op de Hoofdweg op door zijn rijgedrag. Toen de politie hem wilde controleren ging hij er met hoge snelheid vandoor richting Deventerweg. Vervolgens ging de man, met nog steeds te hoge snelheid, richting Couperuslaan, N. Beetstraat en vervolgens de Heijermanstraat in. Daar raakte hij een personenauto in de linkerflank en reed verder, maar al rijdend sprong de man uit de auto en rende de bosjes in. De politie zette de achtervolging in en kon de man aanhouden. De man bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Proces verbaal is opgemaakt.

ONDER INVLOED
Nunspeet, Plesmanlaan
Een 25 jarige bestuurder van een personenauto uit Nunspeet blies bij controle 370 ug/l = 0,85 prom. Hem werd een rijverbod van 3 uur en een transactie uitgereikt.

WILDPLASSEN
Putten, Dorpsstraat
Door de politie werd gezien dat een man stond te plassen tegen een gevel van een winkel en vervolgens wegliep met een andere man. Hem werd proces verbaal aangezegd. De wildplasser wilde zijn naam niet noemen en de andere man gedroeg zich erg lastig. Een voorbijganger op de fiets kwam erbij staan en bemoeide zich ermee. De fietser en de man werd meerdere keren gevraagd weg te gaan. Zij deden dit niet en gedroegen zich zo agressief dat de politie pepperspray heeft gebruikt. Hierop begon de wildplasser agressief te reageren. Ook hier is pepperspray gebruikt. De drie zijn overgebracht naar het bureau en zijn voorgeleid. Proces verbaal is opgemaakt.

VERNIELING AUTO
Ermelo, Putterweg
Tegen drie inwoner uit Putten in de leeftijd van 16 - 21 jaar is proces verbaal opgemaakt. Door getuigen werd gezien dat de drie een ruit van een personenauto hadden ingegooid met een blok hout.

BINNENSTAD - ERMELO
Door de politie zijn twee inwoners bekeurd voor het drinken op straat en 2 man bekeurd voor wildplassen.

CONTAINERBRAND
Epe, Midachten
Om 04.55 uur melding van containerbrand aan de Midachten. In de container lag bouwafval en het vuur laaide hoog. De brand is geblust door de brandweer. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend.

BINNENSTAD - HARDERWIJK
Door de politie werd een opstootje gesust. Er werden 2 bekeuringen uitgeschreven voor drinken op straat, 1 voor wildplassen en 1 voor het niet dragen van een helm.

SNELHEIDSCONTROLE
Bij een snelheidscontrole in Ermelo op de Telgterweg is eenmaal een bekeuring opgemaakt voor te hard rijden. Waar 50 km/u is toegestaan werd door een bestuurder van een personenauto 75 km/u gereden.

ZONDER HELM
Ermelo, Stationsstraat
Een 20 jarige bestuurder van een bromfiets uit Ermelo droeg geen helm en de bromfiets was niet voorzien van verzekeringsplaatjes. De man is bekeurd voor beide zaken.

ONDER INVLOED
Putten, van Geenstraat
Een 16 jarige bestuurder van een bromfiets had bij controle teveel gedronken. Hij blies 435 ug/l = 1,0 prom. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur en proces verbaal is opgemaakt.

EINDE BERICHTEN