2e persbericht van zondag 31 augustus 2003

Eindhoven 31-8-2003 - Berichten uit de regio:

Eindhoven: Gestolen auto

Zondagmorgen rond 4.20 uur zijn op t College drie vrouwen aangehouden. De drie vrouwen (19, 27, 3n 34 jaar oud) zaten in een auto die vorige week in Geldrop was gestolen. De bestuurder was volgens de drie weg. Hij werd even later door een politiepatrouille in de Kerkstraat aangetroffen en onder hevig verzet aangehouden. De man, een 35-jarige Eindhovenaar, was in het bezit van een kleine hoeveelheid hasj en een zakmes. Hij is samen met de 34-jarige vrouw ingesloten als verdachte van de diefstal dan wel heling van de gestolen auto. De twee andere vrouwen zijn na verhoor op het politiebureau naar huis gestuurd.

Eindhoven: Tigra gestolen

Zaterdagavond is in de Raiffeisenstraat in Eindhoven een bruine Opel Tigra met het kenteken LD-VT-53 gestolen.

Eindhoven: Dronken Pool van de weg gehaald

Zondag om 3.05 uur is op de Karel de Grotelaan een 37-jarige Pool aangehouden. Een politieagent zag de man met zijn auto met hoge snelheid over de weg slingeren. Een blaastest wilde bij de man niet meer lukken en een bloedproef werd door hem geweigerd. Er wordt proces-verbaal tegen de man opgemaakt. Hij is ingesloten en wordt overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

Helmond: Dronken achter het stuur

Zaterdagavond om 23.55 uur is op de Kasteel-Traverse een man van 32 uit Horst aangehouden. Hij zat dronken achter het stuur van zijn auto. Een ademtest gaf aan dat de man ruim 1,6 promille alcohol in zijn lichaam had. Het rijbewijs van de man is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Inbraak

In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken in een woning aan het Sallandhof in Helmond. De daders klommen over de omheining van de woning en braken een schuifpui open. De bewoners missen een videorecorder, dvd-speler, videobanden, cds, dvds , geld en sieraden.

Heeze: Onder invloed

Op de Geldropseweg in Heeze is zondagmorgen om 2.00 uur een 23-jarige man uit Geldrop aangehouden. Hij zat met alcohol op achter het stuur van zijn auto. De man kon geen blaastest afleggen. Daarom werd bij hem een bloedproef genomen. Als daarvan het resultaat bekend is wordt tegen hem proces-verbaal opgemaakt.

Bergeyk: Bromfietser onder invloed

Zondag om 3.15 uur is op het Eykereind in Bergeyk een jongen van 17 uit Knegsel aangehouden. Hij bestuurde een brommer terwijl hij gedronken had. Hij blies tijdens een ademtest ruim 0,95 promille. Hij moest zijn brommer laten staan en kreeg een proces-verbaal.

Someren: Boetes voor rijden onder invloed

Op de Provincialeweg in Someren zijn zondag rond 4.00 uur twee automobilisten bekeurd omdat ze onder invloed van alcohol achter het stuur zaten. Een 38-jarige man uit Nuenen blies tijdens de ademtest 0,6 promille en een 43-jarige man uit Someren blies eveneens 0,6 promille. Beiden kregen een boete van 190 euro.

Waalre: Onder invloed

Zondag om 4.45 uur is op de Eindhovenseweg in Waalre een 22-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. Hij zat achter het stuur terwijl hij alcohol gedronken had. De man blies tijdens een ademtest ruim 0,8 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.