Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 31-08-2003
Persberichten district Heerlen / Sittard (JC 14.55u) Zondag 31 augustus 2003

District Heerlen / Sittard

Heerlen, oplichtersduo actief
Op aandringen van haar zoon meldde vandaag omstreeks 10.00 uur een 80 jarige inwoonster van Heerlen bij de politie dat zij op woensdag 20 augustus door twee mannen was opgelicht. Die dag meldde zich twee keurig uitziende mannen, gekleed in lichtgekleurde overalls zich op het woonadres van de vrouw. Zij hadden een witte bestelbus bij zich. De mannen stelden zich voor als schoorteenvegers en vroegen of de schoorsteen wel naar behoren functioneerde. Aangezien de vrouw dit niet wist stemde zij toe dat de mannen mochten onderzoeken. Zij maakten de vrouw vervolgens wijs dat de keukenkachel niet naar brandde en dat op de schoorsteen twee windkappen geplaast moesten worden. Zij haalden de keukenkachel los van de schoorsten en verlieten de woning om korte tijd later terug te komen met de rekening. De mannen hielden de vrouw een rekening voor van 800 Euro, welk bedrag zij niet contant in huis had. Behulpzaam gingen de heren met de vrouw en haar pinpas naar de giromaat en pinden vervolgens voor de vrouw 1000 Euro. Nadat de oplichters de bejaarde vrouw keurig 200 Euro terug hadden gegeven, verdwenen de mannen.
Nadat de vrouw later haar zoon het verhaal vertelde, ontdekte zij op welk een misselijk makende manier zij van haar geld was beroofd.

Sittard, inbraak winkel
Vanmorgen omstreeks 09.30 uur ontdekte de eigenaar van zijn bedrijf in het centrum van Sittard, dat een inbraak in zijn winkel had plaats gevonden. De inbreker(s) hadden zich de toegang verschaft door aan de achterzijde van het pand een rolluik te vernielen. Vervolgens forceerden de dader(s) nog een deur in het pand, waardoor zij in het winkelgedeelte kwamen. De gehele ruimte werd doorzocht en een grote hoeveelheid brilmonturen weggenomen. Op het moment van de aangifte kon de eigenaar niet opgeven hoeveel en welke merken goederen gestolen werden.
Het ingestelde buurtonderzoek leverde geen resultaat op. De recherche stelt een nader onderzoek in.

Sittard, vernielingen
Tijdens de afgelopen nacht werden in de binnenstad van Geleen op diverse plaatsen door drie jeugdigen vernielingen aangericht. Het spoor van vernielingen liep vanaf de Markt, Raadhuisstraat, Rijksweg-Zuid naar de Bollenstraat. Van een Jeanscenter werd tegen een deur geschopt.
Onderweg werd door de onbekend gebleven dader(s) een fiets vernield. De eigenaar van de fiets, een 24 jarige inwoner van Geleen, die getuige was van dit voorval werd door het drietal bovendien bedreigd. De benadeelde deed inmiddels aangifte van de vernieling van de fiets en de bedreiging aangifte bij de politie. Dit bracht de politie ook de wetenschap dat het om allochtone jongeren gaat. Twee van de daders moesten zich verwond hebben, omdat de aangever had gezien dat hun handen en armen onder het bloed zaten.
Daarna werd een ruit van een bioscoop vernield en een poster meegenomen. Deze trof de politie enkele straten verder besmeurd met bloed aan.
ook trof de politie op diverse plaatsen een aantal ruiten aan die met bloed besmeurd waren.
Ondanks dat de gewaarschuwde politie direct een zoektocht uitzette naar het drietal, werd deze niet meer aangetroffen.