Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (31/8)

Tilburg, 31 augustus 2003

Jeugdige Tilburgers opgepakt met imitatie vuurwapens TILBURG: Op vrijdag 29 augustus 2003 pakte de politie, rond 15.50 uur op de Graaf Arnoldstraat, drie jeugdige Tilburgers op omdat zij in het bezit waren van imitatie-vuurwapens opgepakt. De knullen zijn respectievelijk 13, 14 en 14 jaar oud. Omstanders meldden de politie dat het trio met pistolen liep te zwaaien. Bij de aanhouding bleken zij elk in het bezit te zijn van een imitatiewapen. Het wapentuig leek sprekend op echte pistolen zoals Smith en Wessons en een Colt. Door veerdruk konden de neppistolen plastic bolletjes met grote snelheid wegschieten.
Het bezit van een dergelijk wapen is een misdrijf in Nederland. Eventuele slachtoffers kunnen van afstand namelijk niet beoordelen of het om een echt of namaakwapen gaat. Speelgoed pistolen die wel zijn toegestaan zijn vaak opvallend fel van kleur en zichtbaar van plastic. De politie maakte proces-verbaal tegen hen op. De wapens zijn in beslag genomen en de jeugdige personen zijn na onderzoek overgedragen aan hun ouders. worden opgemaakt. De imitatiepistolen waren tijdens de vakantie in Turkije gekocht. Zowel politie, justitie als de douane hebben de afgelopen zomermaanden gewaarschuwd voor dit soort wapens die in warme vakantielanden worden verkocht.

Overval op kapperszaak
TILBURG: De politie is op zoek naar de man die op vrijdag 29 augustus 2003, om 20.15 uur een kapperszaak aan het St.Annaplein te Tilburg overviel. De dader bedreigde het personeel met een groot mes en haalde het geld uit de kassa. Hierna vluchtte hij weg op witte bromfiets of motor. De politie startte een uitgebreid onderzoek naar de nog onbekende dader. De dader heeft een lang postuur, droeg een zwarte valhelm. Eventuele getuigen kunnen zich bij de politie melden via het telefoonnummer 0900-8800.

Brommers op de bon in winkelcentrum
TILBURG: Vier jongens kregen een bekeuring omdat zij op hun bromfiets reden door het voetgangersgebied van winkelcentrum Heyhoef. Een van hen kreeg daarnaast ook nog proces-verbaal vanwege verkeersgevaar rijgedrag. Dit gebeurde op vrijdagavond 29 augustus rond 22.00 uur.

Rijder onder invloed
TILBURG: Op zondag 31 augustus 2003, om 04.50 uur werd een 30-jarige autobestuurder aangehouden omdat hij met een slok op achter het stuur zat. De politie controleerde de man toen hij over de Besterdring inTilburg reed. De man moest mee naar het politiebureau. Bij een ademanalyse bleek dat hij een adem-alcoholgehalte van 565 ug/l. had, wat overeenkomt met een alcoholpromillage van circa 1,3 promille. De man moet zich te zijner tijd voor de rechtbank verantwoorden en is met een rijverbod van 6 uur in vrijheid gesteld.

Dronken tegen een boom
GOIRLE: Op zondag 31 augustus 2003, om 03.45 uur vond op de Tilburgse weg te Goirle een eenzijdig ongeval plaats. Bij de aanrijding was een 35-jarige man uit Goirle met zijn auto tegen een boom gereden. Agenten die het ongeval behandelden stelden vast dat de verdachte onder invloed van alcohol verkeerde. Bij controle bleek hij een ademalcoholgehalte van 805 ug/l. (= circa 1,84 ). Een ademalcoholgehalte van 220 ug/l. is overigens de maximum wettelijke toegestane waarde. De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in en maakte proces-verbaal tegen hem op. Bij deze aanrijding raakte zijn auto overigens totaal vernield.

Dronken man maakt amok in het Tilburgse uitgaansleven TILBURG: Op zondag 31 augustus 2003, om 02.30 uur arresteerde de politie een 30-jarige Tilburger op verdenking van bedreiging. Dat gebeurde op de Heuvelring. De dronken verdachte had kort daarvoor een aantal horecaportiers had bedreigd. Juist omdat de Tilburger dronken was, werd hem de toegang tot horecagelegenheden ontzegd door de portiers. De man dreigde terug te komen en de portiers neer te schieten. Hij bleef echter in de omgeving rondhangen en is op aanwijzing van de portiers opgepakt door de politie. De verdachte is de volgende dag verhoord en daarna in vrijheid gesteld. De politie maakte proces-verbaal tegen hem op vanwege bedreiging. Tijdens de arrestatie meende een vriendin van de verdachte zich met de zaak te moeten bemoeien. Zij was het niet eens met het feit dat de politie de verdachte arresteerde. Ze schol de agenten uit voor "Vieze vuile teringlijers." Om die reden mocht ook zij mee naar het politiebureau. Ze kreeg proces-verbaal vanwege belediging. De jongedame is 18 jaar oud en afkomstig uit Dongen.

Arrestatie na zware mishandeling
TILBURG: Op zondag 31 augustus 2003, om 03.20 uur vond er in een horecagelegenheid aan de Heuvelring te Tilburg een vechtpartij plaats. Daarbij hanteerde een 22-jarige Rotterdammer een kapot geslagen bierglas. Een 21-jarige Tilburger liep daarbij ernstige snijwonden op aan zijn hoofd. Per ambulance is het slachtoffer voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De politie arresteerde de Rotterdammer op heterdaad. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Glaasje op, laat je rijden
TILBURG: Op zondag 31 augustus 2003, om 08.35 uur werd op de Ringbaan West een 23-jarige Tilburger door de politie aangehouden. De automobilist had te veel alcohol gedronken. Bij nader onderzoek bleek hij een alcoholpromillage te hebben van 1,68, ruim 3 x de toegestane hoeveelheid. Van hem is het rijbewijs ingevorderd en hij zal zich te zijner tijd voor de rechtbank moeten verantwoorden.

Bron: Jeroen Steenmeijer