Digitale Gemeente Houten

Weer rel in Houten over geheimhouding.

zondag 31 augustus 2003 - Bron: Redactie SDGH

Houten - GroenLinks-raadslid W. van Kouwen wordt opnieuw door de gemeente Houten beticht van het verspreiden van geheime stukken. Van Kouwen zou afgelopen week na afloop van een geheime vergadering over de centrumplannen, aan het Utrechts Nieuwsblad bekend hebben gemaakt dat het tekort niet 19 miljoen euro is, maar 29 miljoen euro.

In een brief aan raads- en de commissieleden schrijft burgemeester en wethouders dat Van Kouwen dit niet had mogen doen. In de uitnodigingsbrief voor deze avond stond uitdrukkelijk vermeld dat op de verstrekte informatie geheimhouding van toepassing was. Door de actie van Van Kouwen voelt het college zich gedwongen meer te communiceren, dan dat ze in dit stadium van het onderhandelingsproces wil.

Van Kouwen: slechts twee stukken waren geheim
Van Kouwen stelt in een reactie dat tijdens de geheime bijeenkomst 95 procent van de informatie openbare informatie is. ,,Er waren twee geheime sheets, op blauw papier afgedrukt en voorzien van het stempel geheim. Hierover heb ik NIETS naar buiten gebracht'', zegt Van Kouwen.

,,De andere sheets waren noch blauw, noch gestempeld en dus niet geheim. Op een van de niet geheime sheets stond dat het tekort voor de centrumplannen is gestegen naar 29 miljoen. Burgemeester Lamers heeft mij na afloop, op eigen initiatief, persoonlijk laten weten dat alleen de hoogst noodzakelijke stempels waren gezet,'' aldus Van Kouwen.

Zandbergen: opstelling college lachwekkend
G. Zandbergen van de Fractie Zandbergen laat zondag in een reactie weten dat de jacht op van Kouwen weer is geopend. ,,Ook de burger van Houten heeft het volste recht om te weten dat het geraamde tekort van het centrumplan gierend uit de hand loopt.

,,Ware de zaak niet zo ernstig, dan zou ik de opstelling van het college enigszins lachwekkend willen noemen. Wij zijn in Houten weer terug bij af. Mocht juridische stappen tegen de heer Van Kouwen worden overwogen, dan is het goed te weten dat ik hem onvoorwaardelijk en ten volle steun. Zijn strijd voor een open en transparante democratie in Houten waardeer ik zeer.'', aldus Zandbergen

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2003 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).