Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf


Datum Zondag 31 augustus 2003                                        
                                                                     
Van    / afdeling Communicatie                                       

Regionaal Persbericht



District Stad Nijmegen



Aanhoudingen

Vrijdagnacht werd op het Keizer Karelplein een 32-jarige Nijmegenaar aangehouden. Er was een melding binnengekomen dat iemand tegen auto's aan het schoppen was. De man bleek onder invloed van alcohol en verzette zich tegen de politie. Hij bleek ook nog een wikkel cocaïne bij zich te hebben. Hij werd ingesloten.
Vrijdagmiddag werd tijdens een controle op de Waalbrug een auto met drie inzitenden aangehouden omdat deze over de busbaan reed. De bestuurster, een 38-jarige Nijmeegse kreeg hiervoor een bon. Toen de politie een andere inzittende wilde bekeuren voor het niet dragen van een gordel, reed de auto weg. Hij werd op de Waalkade weer tot stilstand gebracht. De vrouw en een andere inzittende, een 40-jarige Nijmegenaar, scholden vervolgens de agenten uit. Daarop werden zij aangehouden. De vrouw verklaarde later niet begrepen te hebben dat zij nog niet mocht doorrijden.
Buurtbewoners hielden vrijdagavond op de Kolpingstraat een 38-jarige Nijmegenaar aan. Zij herkenden de fiets waarmee hij liep als zijnde het eigendom van een buurtbewoonster. De man werd overgedragen aan de politie. De fiets en nog een andere die in de buurt stond en ook gestolen bleek te zijn, werden terug gegeven aan de rechtmatige eigenaresse.
Een 31-jarige man uit Beneden-Leeuwen werd vrijdagavond aangehouden in de Molenstraat omdat hij een verblijfsontzegging had. Tevens bleek hij een gestolen fiets bij zicht te hebben. Hij verklaarde deze voor 25 Euro gekocht te hebben. De man werd overgebracht naar het bureau.
Drie mannen werden vrijdagnacht aangehouden. Agenten zagen een auto over de Neerbosscheweg rijden die te hard reed en tweemaal door rood reed. Op de 40e straat Gildenkamp stopte de auto. De bestuurder, een 28-jarige Nijmegenaar, bleek teveel gedronken te hebben. Tevens lagen in de auto een aantal tuinstoelen en een tafel. De mannen verklaarden deze in de stad gestolen te hebben van een terras. Hierop werden zij alle drie aangehouden. De andere twee mannen waren een 29-jarige Beuningenaar en een 28-jarige man uit Ravenstein.
Vrijdagnacht kwam een melding binnen dat er twee mannen fietsen aan het stelen waren op het Stationsplein. Ter plaatse trof de politie een 23-jarige Nijmegenaar en een 22-jarige Beuningenaar aan. Zij werden overgebracht naar het bureau.
Een 32-jarige man uit Grave werd vrijdagavond in de Molenstraat aangehouden. Terwijl agenten een van zijn metgezellen aanspraken schold hij de agenten uit. De man die onder invloed van alcohol was, werd ingesloten. Later ontkende hij gescholden te hebben.
In een horecagelegenheid aan de Molenstraat werden zaterdagnacht twee Nijmegenaren, beiden 19 jaar, aangehouden. Zij waren in het bezit van XTC-pillen en een van hen had tevens een wikkel cocaïne bij zich.
Vier mannen werden zaterdagnacht aangehouden in de Lange Hezelstraat. Er was een melding binnengekomen dat zij een ruit van een winkel aan de Grote Markt hadden ingetrapt. De dader bleek een 18-jarige man uit Burgh-Haamstede te zijn. De andere drie werden weer heengezonden. De 18-jarige kreeg een proces-verbaal.


Autodiefstal

Vrijdagavond verdween van de Bijleveldsingel een blauwe Seat Toledo, kenteken ZF-RP-11. Een 45-jarige man uit Bergharen deed aangifte.


Woninginbraken

Aan de Van Beethovenstraat werd vrijdagavond ingebroken. Men forceerde een bovenlicht. De 33-jarige aangever mist een computer.
Aan de 62e straat Weezenhof werd zaterdag ingebroken. Men forceerde en deur, waarna autosleutels verdwenen. Later verdween van de Kasteelselaan in Overasselt de auto van de 36-jarige aangever. Het gaat om een blauwe BMW, kenteken 19-JR-FX.
Aan de Graafseweg werd tussen vrijdagmiddag en zaterdagavond ingebroken. Men forceerde een ruit. De 27-jarige aangever mist een aantal CD's.
Aan De Scherpenkampweg werd zaterdagavond ingebroken. Men forceerde een ruit. Onbekend is wat de 57-jarige aangever mist.


Beroving

Een 20-jarige Maldenaar werd zaterdagnacht op de St. Annastraat beroofd. Hij fietste op de ventweg toen twee fietsers hem omver duwden en bedreigden. De mannen die ook op de fiets waren gingen er met de portemonnee en GSM van de man vandoor richting centrum.


Bedrijfsinbraak

Zaterdagnacht werd ingebroken aan de Tarweweg. Men forceerde een ruit. De 46-jarige aangever mist een aantal computers.


Woningbrand

Zondagochtend kwam een melding binnen van een uitslaande brand aan de 42e straat Gildekamp. Ter plaatse bleek een leegstaande woning in brand te staan. De woning liep grote schade op. Een naastgelegen woning liep rookschade op. Persoonlijke ongelukken deden zich niet voor. De technische recherche zal nog een onderzoek instellen naar de oorzaak.


Motor gestolen

Van de Bisschop Hamerstraat verdween zaterdagmiddag een zwarte Aprilia, kenteken KLE-XP14. Een 18-jarige man uit Kleef deed aangifte.



District Tweestromenland



Beneden-Leeuwen - aanhouding

Een 53-jarige man uit Beneden-Leeuwen werd vrijdagnacht aangehouden. Hij had aan de Waalbandijk proberen in te breken maar was daarbij betrapt. Hij werd overgebracht naar het bureau.


Groesbeek - woninginbraak

Aan de Jhr. Van Grotenhuisstraat werd vrijdagnacht ingebroken. Men forceerde een raam. De 55-jarige aangever mist een foto- en een videocamera.


Malden - aanhouding na achtervolging

Een 58-jarige man uit Nederasselt werd zaterdagavond aangehouden. Surveillerende agenten hielden de man in de Nijmeegse wijk Grootstal staande. Toen bleek dat hij nog een boete had openstaan, wilden zij hem aanhouden. De man ging er echter vandoor. Via de wijk Grootstal en de Rijksweg ging het richting Malden. De man reed met hoge snelheden en de route ging door Malden via de Bosweg weer terug naar de Rijksweg. Door over fietspaden te rijden en op de rotonde tegen het verkeer in te rijden, bracht hij medeweggebruikers ernstig in gevaar. Uiteindelijk kon de man op een inrit van een woning aan de Rijksweg worden aangehouden. Hij werd ingesloten.



District De Waarden


Beusichem - ongeval
Een 71-jarige fietser uit Beusichem sloeg vrijdagmiddag op de Voorkoopstraat linksaf. Hij zag hierbij een hem achter op komende 16-jarige bromfietser uit Maurik over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De fietser werd met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.


Tiel - autodiefstallen

Van de Frieslandstraat verdween vrijdagnacht een zilvergrijze Toyota Corolla, kenteken PZ-53-XX. Een 75-jarige Tielenaar deed aangifte.
Van de Hertog Karellaan verdween vrijdagnacht een blauwe Suzuki Alto, kenteken PH-26-NB. Een 34-jarige Tielenaar deed aangifte.

Deil - aanhouding
Vrijdagnacht werd in de Krugerstraat een 20-jarige man uit Tricht aangehouden. Hij was op de Provincialeweg bij het zien van een politieauto er met zijn auto vandoor gegaan. Hierbij reed hij veel te hard, deed zijn lichten uit en reed op de rotonde Krugerstraat tegen het verkeer in. Vervolgens vluchtte hij uit zijn auto. Een politiehond vond de man in een tuin aan de Krugerstraat. De man werd aangehouden. Hij verklaarde er vandoor gegaan te zijn omdat hij dacht teveel gedronken te hebben. Dit was niet het geval.

Culemborg - melding gezonken jacht
Zaterdagavond om 21.45 uur kwam er een melding binnen dat er bij de spoorbrug over de Lek bij Culemborg een jacht na een explosie in de machinekamer zinkende zou zijn. Twee boten meldden dat zij een noodkreet van een jacht hadden opgevangen. Er zouden drie personen aan boord zijn, een man, een vrouw en een kind. Direct werd een grote zoekactie gestart waarbij de politie, brandweer, GHOR en KLPD betrokken waren. Er werd met boten met zoeklichten en warmtebeeldcamera's vanaf het water gezocht en vanuit de lucht zocht een helikopter met zoeklicht en warmtebeeldcamera ook het wateroppervlak af. De treinen over de spoorbrug reden met lastgeving.
In beide richtingen vanaf de spoorbrug is bijna 3 uur lang gezocht naar tekenen van de gezonken boot. Er werd echter geen enkel spoor aangetroffen. Rond 0.30 uur werd het zoeken gestaakt. Zondagochtend vanaf 10.30 uur is het KLPD verder gegaan met zoeken. Na een zoektocht van enkele uren is ook toen niets meer aangetroffen. Om 14.30 uur is het zoeken gestaakt. De komende dagen zal vanuit het KLPD verder onderzoek gedaan worden naar de melding.

Maurik - ongeval
Zaterdagavond raakte een 63-jarige automobilist uit Wijk bij Duurstede op de N320 door nog onbekende oorzaak van de weg en kwam op de kop in een sloot terecht. Brandweer en politie bevrijdde de man uit zijn benarde positie. Hij werd met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht.

Tiel - aanhoudingen
Een 37-jarige Tielenaar werd zaterdagnacht in de Wadenoyenlaan aangehouden. Hij was in het bezit van XTC. De drugs zijn in beslag genomen.
Een 28-jarige Tielenaar werd zaterdagmiddag op de Prinses Beatrixlaan aangehouden. Hij stond met een flesje bier midden op de weg het verkeer te regelen. Toen hem naar zijn motieven gevraagd werd, zei hij het recht te hebben daar te staan. Ook begon hij de agenten grof te beledigen, waarna hij overgebracht werd naar het bureau.
Een 25-jarige Tielenaar werd zaterdagnacht aangehouden op het Stationsplein. Hij as in het bezit van XTC en cocaïne en had tevens enkele messen en een ijzeren staaf bij zich. Hij werd overgebracht naar het bureau.



Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --