Politie Gelderland-Midden

Arnhem - Arnhemmer aangehouden na mishandeling chauffeur Publicatiedatum: 31-08-2003

Een 23-jarige Arnhemmer is zondag even na middernacht op de Sperwerstraat in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van een 59-jarige buschauffeur. Rond half een reed de buschauffeur weg van de halte aan de Sperwerstraat, ter hoogte van het Schuttersbergplein. Bij het wegrijden hoorde de chauffeur een tik, maar schonk daar verder geen aandacht aan omdat hij niet het vermoeden had dat hij iets of iemand zou hebben aangereden. Nadat hij zijn bus even verderop bij een keerlus gedraaid had stopte hij wederom bij de overzijde van de halte om passagiers in te laten. Daarop verscheen de Arnhemmer in de deuropening en verweet de chauffeur dat hij hem bijna omver had gereden. De chauffeur zei de man zich rustig te houden, maar de Arnhemmer bleef boos en sloeg op een gegeven moment de chauffeur tegen het hoofd. De chauffeur probeerde zich te verweren door zijn armen op te houden. In de daaropvolgende schermutseling wist de chauffeur de jongen met behulp van omstanders te overmeesteren en later aan de politie over te dragen. De Arnhemmer is later met een dagvaarding naar huis gestuurd. De chauffeur, die later aangifte deed, had aan de schermutseling enkele verwondingen over gehouden maar behoefde zich niet onder doktersbehandeling te stellen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Huissen - kordate getuige grijpt tasjesdief
Publicatiedatum: 31-08-2003

Een kordate getuige heeft vrijdagmiddag op de Margrietstraat in Huissen een van de verdachten van een tasjesdiefstal in de kraag gevat en aan de politie overgedragen. Een tweede verdachte kon later door de politie in zijn woning worden aangehouden. Rond half vijf werd een 84-jarige vrouw uit Huissen door toedoen van de beide verdachten op een brommer bestolen van haar handtas, terwijl ze lopend achter haar rollator over straat liep. De getuige, een 16-jarige Huissenaar die toevallig op de brommer voorbij kwam, reageerde op het hulpgeroep van de vrouw en zette de achtervolging in. Even verderop wist hij de verdachte in de kraag te vatten en sommeerde hem met hem mee te gaan naar het slachtoffer. Daar legde hij de verdachte op de grond en wachtte de komst van de agenten af. Die namen de verdachte mee. Later werd de tweede verdachte thuis aangehouden. Het betreft twee jongens van 13 en 14 jaar en afkomstig uit Huissen. Beide jongens zijn in verzekering gesteld. Het 84-jarige slachtoffer, dat overigens met de schrik vrijkwam, deed aangifte en kon haar gestolen handtas meteen weer in ontvangst nemen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Duiven - `vingervlugge' inbrekers
Publicatiedatum: 31-08-2003

Inbrekers moeten bij een woninginbraak aan de Leeuwerikstraat in Duiven vrijdagmiddag razendsnel te werk gegaan zijn. In een tijdsbestek van ongeveer een half uur wisten zij op klaarlichte dag de lange vingers te leggen op ondermeer geld, een muziekinstrument, sieraden en mobiele telefoons, nadat een achterdeur en tussendeur geforceerd waren. Vervolgens werd de woning van boven tot beneden doorzocht en ging met er met de buit vandoor. In de woning werden door de politie enkele sporen aangetroffen die nader onderzocht worden. Ook zijn er enkele getuigen in de buurt gehoord, die het een en ander hadden gezien. De bewoners waren op het moment van de inbraak even niet thuis.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Westervoort - alcoholcontroles
Publicatiedatum: 31-08-2003

Het verkeershandhavingsteam heeft vrijdagavond en een deel van de nacht op verschillende plaatsen alcoholcontroles gehouden rondom het evenement `Westervoort in beweging'. In totaal 7 bestuurders bewogen zich onder invloed van alcohol door het verkeer en zagen hun rijgedrag afgestraft met een proces-verbaal, een rijverbod en in een enkel geval een boete. Van een 41-jarige Velpenaar werd het rijbewijs ingevorderd omdat hij met een promillage van 1,91 achter het stuur van zijn auto werd aangetroffen, ruim drieënhalf maal de toegestane hoeveelheid. De Velpenaar had al eerder zijn rijbewijs moeten inleveren omdat hij ongeschikt verklaard was voor het rijden in een motorvoertuig. Bij de overige overtreders lagen de promillages tussen 0,51 en 1,30 (tot tweeënhalf maal de toegestane hoeveelheid). Het VHT nam op ondermeer de Broeklanden en de Brugweg van bijna 950 bestuurders blaastesten af. De controles waren vooraf aangekondigd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Duiven - na slingerend rijgedrag door de mand gevallen Publicatiedatum: 31-08-2003

Een 24-jarige automobilist uit Duiven, die in de nacht van zaterdag op zondag op de Rijksweg in zijn woonplaats met zijn auto over de weg slingerde is door de politie van de weg gehaald. Surveillerende agenten zagen de man van de rechter- naar de linkerweghelft slingeren en zetten hem aan de kant. De man bleek onder invloed van alcohol en moest de ademanalyse ondergaan. Daarbij werd een waarde vastgesteld van 1,77 promille, bijna drieënhalf keer het toegestane maximum. De Duivenaar mag voorlopig geen auto meer rijden, zijn rijbewijs werd ingevorderd. Justitie beslist over teruggave. Tegen de Duivenaar is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien kreeg hij een rijverbod van 9 uur, waarmee geen enkel motorvoertuig bestuurd mag worden.