Politie Midden- en West Brabant

Persberichten Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 31 augustus 2003

Zwaar gewonde bij aanrijding Dinteloord

DINTELOORD: Op de Sasdijk zijn twee autos tegen elkaar aan gebotst. Een 51-jarige man uit Barendrecht is hierbij zwaar gewond geraakt. De traumahelikopter was ter plaatse maar na behandeling is het slachtoffer met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De bestuurder van de Mercedes, een 52-jarige man uit Barendrecht, reed vanaf een parkeerplaats van de jachthaven linksaf de Sasdijk op. Hij reed tegen de Suzuki Alto van het slachtoffer aan die op de Sasdijk reed. Het gevolg was een behoorlijke botsing. De autos zijn zwaar beschadigd en worden opgehaald door een bergingsbedrijf. De politie onderzoekt de zaak.

Dronken automobilist

DINTELOORD: Vrijdagavond is een 64-jarige bestuurder van een personenauto staande gehouden op de Steenbergseweg. Bij nadere controle bleek dat de man te veel alcohol had gedronken. Hij kreeg een rijverbod opgelegd van 5 uren en een boete van 400.

Diefstal Rollator

BERGEN OP ZOOM: Vrijdag heeft een 82-jarige mevrouw uit Bergen op Zoom aangifte gedaan van diefstal van haar rollater. Vermoedelijk is deze ontvreemd uit de hal van de Warandaflat aan de Argolaan. In het mandje van de rollater zat ook een beige kleurig windjack.

Diefstal uit vrachtwagen

BERGEN OP ZOOM: Vrijdag deed een 48-jarige chauffeur uit Papendrecht aangifte van diefstal uit zijn vrachtauto die geparkeerd stond in de Louis Porquinlaan. Uit de vrachtauto, die niet was afgesloten is een tas met inhoud ontvreemd waaronder het rijbewijs enkele bankpasjes, een scheerapparaat en twee sleutelbossen.

Diefstal Skatebord

BERGEN OP ZOOM: Vrijdag deed een 62-jarige man uit Bergen op Zoom aangifte van diefstal van een skateboard uit de tuin van zijn woning aan de Rijtuigenweg. Het skatebord heeft een waarde van 140. De man had het skateboard juist in elkaar gezet voor zijn zoon toen hij even de tuin had verlaten om sigaretten te halen. Bij terugkomst was het skateboard verdwenen.

Inbraak woning

BERGEN OP ZOOM: In een woning aan de Olympialaan is vrijdagmiddag ingebroken. De dader heeft via een poort aan de zijkant van de woning de tuin betreden en heeft vervolgens de achterdeur geforceerd. Uit de woning is een cd/dvd speler ontvreemd en een geldbedrag.

BERGEN OP ZOOM: Een bewoner van de Uranuslaan kwam zaterdag tot de ontdekking dat er in zijn woning was ingebroken. Zij kwamen net terug van vakantie. De gehele woning is doorzocht. Onduidelijk is nog wat er is ontvreemd.

Inbraak in personenautos
BERGEN OP ZOOM: Zaterdag is ingebroken in een bedrijfsauto die geparkeerd stond aan de Rooseveltlaan. Na het inslaan van een van de ramen is de autoradio/cd speler ontvreemd.
BERGEN OP ZOOM: In de nacht van vrijdag op zaterdag is er ingebroken in een personenauto die geparkeerd stond in de Poolsterstraat. De ruit van het rechter portier is ingeslagen waarna men in de auto kon komen. Uit de auto zijn diverse goederen ontvreemd waaronder een blauwe sweater, een zwarte jas, 35 cds, een flesje parfum en een autoradio/cd speler ter waarde van 250.
BERGEN OP ZOOM: Vrijdag is aangifte gedaan van inbraak in een auto die stond in de parkeergarage aan de Lindebaan. De rechter portierruit is ingeslagen en vervolgens werd een autoradio/cd speler 145 uit de auto ontvreemd.
BERGEN OP ZOOM: Vrijdag is aangifte gedaan van een inbraak in een personenauto die geparkeerd stond aan de Vondellaan te Bergen op Zoom. Men heeft het linker portier vermoedelijk door flipperen kunnen openen. De autoradio/cd speler ter waarde van 200 is meegenomen. BERGEN OP ZOOM: In een auto die geparkeerd stond aan de Guido Gezellelaan is ingebroken. De 42 jarige eigenaar van de auto deed hiervan vrijdagavond aangifte. Van de personenauto is de linker portierruit ingeslagen. Er is niets meegenomen.
BERGEN OP ZOOM: Een 56-jarige vrouw uit Bergen op Zoom deed vrijdag aangifte van diefstal uit haar personenauto die geparkeerd stond in de Dionestraat. De dader kon in de auto komen door het rechter portier open te breken. Uit de personenauto is een autoradio/cd speler ontvreemd met een waarde van 250.

Insluiping

BERGEN OP ZOOM: Tijdens de opening van een horecabedrijf aan de Zuivelstraat te Bergen op Zoom heeft een onbekende vrijdagavond kans gezien om een deur van een personeelsruimte open te schoppen. Vervolgens zijn twee kluisjes van personeel in deze ruimte door de dader geforceerd. Een portemonnee met 100, een rijbewijs en een identiteitskaart zijn meegenomen.

Oplichting

BERGEN OP ZOOM: Een 88-jarige man die woont aan de Acasialaan is opgelicht door twee vrouwen. Zij kwamen aan de deur met een verzonnen verhaal waardoor zij onder valse voorwendselen zijn binnen gelaten door het slachtoffer. Aan het einde van het liedje bemerkte hij dat zijn portemonnee was leeggehaald. Zij hadden ook nog klein geld uit een bakje weggenomen.

Inbraak woning

OUD GASTEL: Vrijdag 29 augustus is ingebroken in een woning aan Het Laag. Door een raampje is te slaan aan de achterzijde is de dader de woning binnengekomen. De hele woning is doorzocht. Een pinpas en een onbekend geldbedrag is ontvreemd.

Boot afgebrand

DINTELOORD: Vrijdag is een boot die lag aan de Mark-Vlietweg afgebrand. De boot lag nabij het viaduct aan de Noordlangeweg. De brand is geblust door de blusboot Hellegat. De resten zijn versleept naar de loskade van de Suikerunie. Er waren geen mensen aan boord. Onderzoek naar de oorzaak volgt.

Inbraak bedrijf

OUD GASTEL: In de avond of nacht van vrijdag op zaterdag is in een bedrijf aan de Overesselijksestraat ingebroken. Door een ruit aan de voorzijde van het gebouw in te gooien is de dader(s) binnengekomen. Er zijn computers ontvreemd.

Aanrijding personenauto

RUCPHEN: Op vrijdag vond op de Achterhoeksestraat te Rucphen een aanrijding plaats tussen de 53-jarige automobilist uit Zundert en een 19-jarige bestuurster van een personenauto uit St.Willebrord. De 53-jarige automobilist reed met zijn personenauto vanaf de Raadhuisstraat de Achterhoeksestraat in op het moment dat de bestuurster van de andere auto uit de parkeerstand wilde wegrijden. De auto van de bestuurster is zwaar beschadigd. Er zijn geen gewonden.

Winkeldiefstal

ROOSENDAAL: Vrijdagavond is in een supermarkt in de Beethovenlaan 24 jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats aangehouden in verband met winkeldiefstal. Hij had in de supermarkt een fles ammoniak ontvreemd en onder zijn trui gestopt. Hierna is hij de winkel uitgelopen zonder de fles aan de kassa te betalen. Door de eigenaar van de supermarkt werd hij aangehouden en overgedragen aan de politie. Aan de verdachte is een dagvaarding uitgereikt.

Mishandeling

ROOSENDAAL: Zaterdag is een 20 jarige man uit Eindhoven mishandeld op de Rembrandtgalerij. Het slachtoffer liep over de Rembrandtgalerij toen hij ter hoogte van enkele andere personen op de grond spuwde. Dit was kennelijk de aanleiding voor een van de personen om het slachtoffer met een ijzeren pijp te slaan. Het slachtoffer is behandeld door een dokter. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Ongeregeldheden Bloemenmarkt

ROOSENDAAL: Zaterdag vonden er op de Molenstraat te Roosendaal ongeregeldheden plaats. Een grote groep jongeren die zich eerst op de Bloemenmarkt ophielden werden door de politie gevorderd daar weg te gaan omdat er iedere keer ruzie in deze groep ontstond. Besloten werd om de ruziemakers te scheiden. Op het moment dat de personen door de aanwezige politie in de richting van de Molenstraat werden gedirigeerd gooide een van de personen een aantal keer glasresten in de richting van een van de agenten. De dader, een 20-jarige persoon uit Roosendaal is hiervoor aangehouden.

Poging inbraak

ROOSENDAAL: Zaterdagavond is geprobeerd in te breken in een woning aan de Telefoonstraat. In het trappenhuis kwam de bewoner waarschijnlijk de daders tegen. De daders gingen op de vlucht.

Aanhouding

ROOSENDAAL: Een 26-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats is zondagnacht aangehouden omdat hij niet voldeed aan een bevel van de politie. De politieagenten waren bezig met hulpverlening aan een man in de Dominestraat. Zij werden in de uitvoering belemmerd door de verdachte. Meerdere malen is deze persoon gevorderd zich te verwijderen. Hij voldeed hier niet aan en is daarom aangehouden voor ambtsbelemmering.

Mishandeling

ROOSENDAAL: Vrijdagavond is een 15-jarige jongen uit Roosendaal mishandeld. Hij reed op zijn fiets over het fietspad van de Burgemeester Schneiderlaan in de richting van Kortendijk. De weg werd hem daar versperd door twee jongens. Het slachtoffer is tegen het hoofd geslagen, in zijn maag gestompt en tegen zijn benen geschopt. De inschatting is dat de daders 15 à 16 jaar oud zijn.

Inbraak in kantoorgebouw

ROOSENDAAL: Zaterdag is ingebroken in een kantoorgebouw aan de Albertdonk. Een raam is gebroken. Een computerbeeldscherm weggenomen.

Bron: Karen de Groot