PERSBERICHT

Welstandcommissie pest ondernemer weg uit Almere

"Niet de recessie, maar de oprukkende bemoeizucht van de overheid, en dan met name de welstandcommissie van Almere maakt dat we uit deze gemeente vertrekken. Als ze zich ergens mee kunnen bemoeien en hun dwang opleggen zijn ze gelukkig", zegt Nick Draijer, eigenaar van een keten waterbeddenwinkels in Nederland en België.

Hij pikt het niet langer. Al zijn zaken (De Waterbeddenconcurrent) voeren een uniforme huisstijl. Maar juist in Almere-Buiten, op een steenworp afstand van koopcentrum Doemere, bleek de welstandcommissie onoverkomelijke bezwaren te hebben tegen de uitvoering van zijn buitenreclame.

Na een jaren voortslepende kwestie kwam het uiteindelijk tot een gerechtelijke uitspraak. De uitingen van de Waterbeddenconcurrent in Almere zouden niet in overeenstemming zijn met 'de redelijke eisen van welstand'. En dat terwijl deze reclame-uitingen juist in vergelijking met de omgeving uiterst decent en beschaafd overkomen.

Draijer weigert toe te geven aan wat hij 'deze belachelijke willekeur van een stelletje klojo's' toe te geven. We worden gewoon weggepest uit Almere. Het wordt je als ondernemer onmogelijk gemaakt een simpel reclamebord op te hangen. Daarom houden we vanaf volgende week maandag een grootse uitverkoop. Om mensen tegen Almere te waarschuwen doen we dit in al onze filialen en geven we bij aankoop van een waterbed ook nog een draagbare dvd-speler met LCD-scerm cadeau. Bij het opstarten zal eenmaal een ernstige waarschuwing niet naar Almere te gaan verschijnen. Want iedereen in Nederland moet weten dat Almere een no-go area is voor dynamische ondernemers.

Noot voor redactie:
De leegverkoop in Almere en de actie in de overige Nederlandse filialen (Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Arnhem, Maastricht) start op maandag 1 september 2003. Ons vertrek in Almere wordt ondersteund door tv-reclames op verschillende zenders.



Ingezonden persbericht