Gemeente Heythuysen



Voorlichting reconstructie voor de agrarische sector

Dit najaar leggen Gedeputeerde Staten het reconstructieplan Noord-en Midden-Limburg ter visie. Aansluitend zullen Provinciale Staten het plan vaststellen. De reconstructie is van groot belang voor de agrarische sector, want het biedt duidelijkheid over de stankregelgeving, de Ecologische Hoofdstructiuur (EHS), de ammoniakrichtlijn, de Habitatrichtlijnen en duidelijkheid over de plekken waar (voldoende) ontwikkelingsruimte is voor intensieve veebedrijven.

Speciaal voor agrariërs organiseert de provincie in samenwerking met de LLTB een serie bijeenkomsten om de agrarische sector zo optimaal mogelijk te informeren over reconstructie. De bijeenkomsten zijn ook toegankelijk voor niet-LLTB leden.


1e stap
De eerste stap is het geven van informatie over het plan. Dit gebeurt door de provincie. De LLTB zal kort reageren. Het gaat op deze bijeenkomsten nog niet om een inhoudelijke discussie, maar het bijpraten over de inhoud en bedoelingen van het plan.

Er worden zes bijeenkomsten georganiseerd:

woensdag 3 september, 13.30 uur Maasduinen (Café Wahlen, Nieuweweg
795853 EP Siebengewald)
woensdag 3 september, 19.30 uur Venray (Roelanzia, Lovinkplein 25813 CC Ysselsteyn)
donderdag 4 september, 13.30 uur Horst (Turfhoeve, Midden Peelweg
15975 MZ Sevenum)
donderdag 4 september, 19.30 uur Helden (De Houbereij, Kerkstraat 68
5981 CH Panningen)
vrijdag 5 september, 13.30 uur WCL (Café-Zaal Fred Puts, Tergouwen 1
6051 JE Maasbracht)
vrijdag 5 september, 19.30 uur Nederweert en tuin van Limburg (Café Grand Madeira Brugstraat 186031 EG Nederweert)


2e stap
De tweede stap bestaat uit informatie per sector door de LLTB. Tevens is dan discussie mogelijk met de provincie.

Er worden drie bijeenkomsten georganiseerd:

donderdag 11 september, 13.30 uur Akkerbouw en melkvee, incl. geiten en schapen (Baexheimerhof Kerkplein 1a 6095 BD Baexem) donderdag 11 september, 19.30 uur Intensieve veehouderij (varkens en pluimvee, maar ook vleesvee, konijnen, enzovoorts) (Baexheimerhof Kerkplein 1a 6095 BD Baexem)
vrijdag 12 september, 13.30 uur Plantaardige sectoren (glastuinbouw, vollegrondstuinbouw, boomteelt, fruitteelt en
champignons)(Baexheimerhof Kerkplein 1a 6095 BD Baexem)


3e stap
De derde stap bestaat uit een individueel gesprek van ca. 20 tot 25 minuten met ondernemers die door het plan rechtstreeks worden geraakt, bijvoorbeeld omdat ze in een extensiveringsgebied liggen. Bij dit individuele gesprek zijn sectoradviseurs en indien gewenst en mogelijk ook gemeentelijke planologen aanwezig.
Voor deze inloopdagen dient u zich schriftelijk aan te melden. Tijdens de bijeenkomsten van stap 1 en 2 krijgt u daarover meer informatie. De inloopdagen zijn gepland op 24 en 25 september.

Noteer deze data in uw agenda!