Gemeente Bergen op Zoom


Veilig Honk

Op woensdag 3 september a.s. stapt burgemeester van der Velden van de gemeente Bergen op Zoom samen met zijn collega van de gemeente Woensdrecht de heer Marcel Fränzel op de fiets om met scholieren van het voortgezet onderwijs de Veilig Honkroute Bergen op Zoom - gemeente Woensdrecht v.v. officieel in gebruik te nemen.

Scholen, ouderraden en gemeenten hebben de afgelopen maanden gewerkt aan het realiseren van veilige schoolroutes voor de fietsende schooljeugd. Dit heeft er toe geleid dat per 1 september a.s met de start van het nieuwe schooljaar langs de routes naar de scholen voor voortgezet onderwijs in de gemeenten Bergen op Zoom en Woensdrecht Veilige Honken aanwezig zullen zijn.

Een Veilig Honk is een woning of bedrijf langs de route en is herkenbaar aan een bord met het Veilig Honk-logo in de tuin op het erf of achter het raam. Fietsende schooljeugd kan hier terecht voor hulp als ze onderweg naar school of naar huis pech krijgen of andere hulp nodig hebben. In totaal zijn er 50 Veilig-Honk adressen waarvan 32 in de gemeente Bergen op Zoom en 18 in de gemeente Woensdrecht.

Ingeval scholieren bij een Veilig Honk voor hulp aankloppen zal naar de schoolpas worden gevraagd en wordt de school gebeld en/of zonodig naar huis. In principe werkt Veilig Honk alleen tijdens schooltijden het is dus geen uitgaans- of weekendservice.

Met Veilig Honk hopen de scholen, ouderraden en gemeenten bij te dragen aan het vergroten van de veiligheid van de scholieren.