Aedes

Commissie Huurbeleid weer aan de slag

3 september 2003

Dinsdag 2 september 2003 zijn de partijen van de Commissie Huurbeleid bijeen geweest om de impasse te doorbreken en een brug te slaan tussen de standpunten van huurders en verhuurders over het huurbeleid op langere termijn. De voorzitter van de Commissie Huurbeleid, de heer Pim Vermeulen, en de Woonbond, Aedes, IVBN en Vastgoed Belang hebben de volgende afspraken gemaakt.

De Woonbond, Aedes en Vastgoed Belang zijn van mening dat de afspraken met het Ministerie van VROM over het huurbeleid tot en met het jaar 2004 moeten worden nagekomen. (NB: IVBN heeft de afspraak voor het huurbeleid op de korte termijn niet onderschreven). Een uitnodiging van de minister van VROM om te praten over het huurbeleid op de korte termijn zal worden beschouwd als een uitnodiging aan alle partijen van de Commissie Huurbeleid.

Huurders en verhuurders in de Commissie Huurbeleid hebben geconstateerd dat het uitwerken van een referentiehuurstelsel op onoverkomelijke problemen stuit. In plaats hiervan hebben partijen ervoor gekozen uitwerking te geven aan modernisering van het huidige woningwaarderingsstelsel.

De voorzitter Pim Vermeulen is gevraagd de komende weken de standpunten van partijen te verkennen met als doel overeenstemming te bereiken over het huurbeleid vanaf 2005.

De partijen in de Commissie Huurbeleid zijn: De Nederlandse Woonbond als belangenorganisatie van de huurders; Aedes, vereniging van woningcorporaties; IVBN, Vereniging van Institutionele Beleggers in Vastgoed Nederland; Vastgoed Belang, Nederlandse Vereniging van Beleggers en Eigenaren.