NMBS

29/8/03

NMBS investeert 2,75 miljoen euro in station Sint-Niklaas

De NMBS pakt vanaf maandag zowel de buitenkant als het interieur van het stationsgebouw van Sint-Niklaas duchtig onder handen. De klemtoon ligt op een beter onthaal van de reiziger. De renovatie, een investering van 2,75 miljoen euro, past in de metamorfose van de stationsomgeving. De NMBS werkt hiervoor samen met de stad, De Lijn en twee privé-investeerders.

Nog voor de zomer van 2004 zal de NMBS in Sint-Niklaas kunnen uitpakken met een leuk ogend en doorzichtig station. De meest ingrijpende wijziging is de glazen wand over de hele breedte van de lokettenzaal. De nieuwe toegang komt in het verlengde van de bestaande onderdoorgang onder sporen en perrons. Aan de luifel en de andere gevels wordt niet geraakt. Ze krijgen wel een opknapbeurt.

De NMBS vergeet ook het interieur niet. Zo worden de loketten, de lokettenzaal, de wachtruimte, het stationsbuffet en de toiletten vernieuwd. De winkeltjes zullen beter gelegen zijn.

Voor het station komt er een elegante overdekte stalling voor 650 fietsen en bromfietsen. In de fietsenstalling zal er een bewaakte en onbewaakte zone zijn.

Tijdens de werkzaamheden blijft het station toegankelijk. Eind dit jaar verhuizen de loketten wel even naar een voorlopige locatie. De NMBS probeert de hinder zoveel mogelijk te beperken. De voorbije dagen werd al druk gewerkt aan de tijdelijke behuizing van een aantal commerciële zaken en de toiletten.

Op een werkdag nemen meer dan 6.300 mensen de trein in Sint-Niklaas, dat daarmee op de twintigste plaats staat in de top van de belangrijkste Belgische stations.

In het station vind je een folder. Met foto's, schetsen en plattegrondjes wordt een goed beeld gegeven van wat de NMBS allemaal in Sint-Niklaas doet.

Informatie over het hele stationsproject vind je op www.sint-niklaas.be.

Einde productinfo]

© 2003 NMBS