Ingezonden persbericht

FORTIS PRIME FUND SOLUTIONS KOPPELT WERELDWIJDE INVESTMENTDIENSTEN MET HET WEBMETHODS INTEGRATIE PLATFORM

webMethods maakt geautomatiseerde verzameling, vertaling, validatie en distributie mogelijk van wereldwijde investeringsinformatie voor Fortis Prime Fund Solutions.

AMSTERDAM en FAIRFAX, Va. - 3 September 2003 - webMethods, Inc. (Nasdaq: WEBM), de toonaangevende onafhankelijke leverancier van integratiesoftware, maakt vandaag bekend dat Fortis Prime Fund Solutions het webMethods Integratie Platform heeft geselecteerd voor het centraliseren en verder automatiseren van het verzamelen, vertalen, verrijken, valideren en distribueren van de data ontvangen door prime brokers, investeringsmanagers, controleurs en dataverkopers.

"Het leveren van betrouwbare, waardevolle, snelle en accurate investeringsinformatie is de kern van onze bedrijfsactiviteit, " zegt Joost Löbler, global director Sales bij Fortis Prime Fund Solutions. "Vandaar dat we onze bedrijfsprocessen continue bewaken en altijd op zoek zijn naar wegen om deze te verbeteren. Door het webMethods Integratie Platform te gebruiken voor het centraliseren en automatiseren van de verschillende dataprocessen, kunnen we onze kosten verlagen en tegelijkertijd onze efficiency verhogen."

Fortis Prime Fund Solutions levert wereldwijde administratieve diensten aan meer dan 1400 investeringsfondsen, vanuit zes verschillende locaties, verspreid over de hele wereld. Elke locatie gebruikt een eigen basissysteem om data te verzamelen en te verwerken, met informatie over prijzen, transacties en posities. De output van elke locatie dient weer als input voor het algemene fondsadministratiesysteem. Met als doel het opzetten van één centrale en uniforme infrastructuur start Fortis Prime Fund Solutions binnenkort het Data Collector Project. De nieuwe infrastructuur zal dan alle data vanuit de zes locaties direct centraal ontvangen en verwerken.

"Fortis Prime Fund Solutions zocht een oplossing om één centrale en uniforme infrastructuur op te zetten, waarmee data vanuit verschillende locaties verwerkt kan worden,"zegt Richard Dobber, managing director, webMethods Northern Europe. "Het webMethods Integratie Platform verwerkt niet alleen alle transactiegegevens, het zorgt ook voor de noodzakelijke kwaliteitsbewaking van de geïmplementeerde processen en verwerkte data. We zijn erg verheugd zo'n cruciale rol te mogen vervullen binnen de integratiestrategie van Fortis Prime fund Solutions."

Over Fortis Prime Fund Solutions

Fortis Prime Fund Solutions levert een uniek geïntegreerd dienstenpakket aan hedge fondsen en fondsen van fondsen. Met uitgebreide ervaring in offshore fondsactiviteiten, inclusief verregaande fondsadministratie, financiering van handelsposities, clearing transacties, beheren en bewaken van portfolio's en afdekking van short-posities, kan Fortis Prime Fund Solutions een "one-stop-shop" aanbieden met alle noodzakelijke onderdelen voor het beheren, bewaken en administreren van een fonds. Klanten kunnen er natuurlijk ook voor kiezen om alleen aanvullende diensten af te nemen.

Fortis Prime Fund Solutions is onderdeel van de Fortis Groep, een internationale leverancier van financiële diensten, opererend in de verzekerings-, bank- en investeringssector. Met een marktwaarde van EUR 20 miljard (18 Juni 2003) en ongeveer 69.000 werknemers, is Fortis één van de 20 grootste financiële instellingen in Europa,.

Over webMethods

webMethods, Inc (Nasdaq: WEBM) is een toonaangevende onafhankelijke aanbieder van integratiesoftware en levert het meest complete platform voor ondernemingsbrede integratie, inclusief volledige ondersteuning van 'Enterprise Webservices'. webMethods zorgt voor een koppeling tussen bedrijfsprocessen, enterprise- en legacy-toepassingen, databases, webservices en menselijke interactie. Die koppeling kan zowel binnen de grenzen van de eigen onderneming worden gerealiseerd als daarbuiten, met andere bedrijven. Hierdoor kunnen bedrijven kosten verminderen, nieuwe bronnen van inkomsten genereren, de banden met klanten verstevigen, de efficiëntie van de distributieketen verbeteren en de interne bedrijfsprocessen stroomlijnen. webMethods stelt haar klanten in staat om een meetbaar rendement op hun investering te behalen.

webMethods is in 1996 opgericht en heeft haar hoofdkantoor in Fairfax, Virginia. De onderneming heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Azië. webMethods bedient wereldwijd meer dan 925 klanten, waaronder wereldwijde top-2000-bedrijven als Philips, DSM, Ahold, Organon, Casema, Sonofon, Norfolkline, IKEA, Bank of America, Citibank, Dell, Eastman Chemical Company en Motorola. Strategische partners van webMethods zijn Accenture, AMS, BMC Software, BroadVision, Cap Gemini Ernst & Young, CSC, Deloitte Consulting, EDS, Hewlett-Packard, i2 Technologies, J.D. Edwards, Atos KPMG Consulting, SAP AG and Siebel Systems.