Eemlandzuid, 09.00 uur

Utrecht 3-9-2003 - Persberichten district Eemland zuid.

Te jong rijden
AMERSFOORT- Op dinsdagmiddag werd een jongen aangehouden omdat hij in een auto had gereden en een aanrijding had veroorzaakt. Omstreeks 13.40 uur reed de 15-jarige jongen uit Amersfoort over de Berliozstraat en door vermoedelijk te hoge snelheid reed hij tegen een schuurdeur en vervolgens tegen een muur aan. De jonge bestuurder stapte direct uit de auto en rende weg. Door de politie werd een onderzoek ingesteld en niet veel later kon de Amersfoorter worden aangehouden in zijn woning. De jongen had de auto even geleend van zijn ouders. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt.

Man met lasershield aangehouden
AMERSFOORT- Op dinsdagmiddag werd een automobilist aangehouden omdat hij in het bezit was van een lasershield. Omstreeks 15.30 uur was de politie op snelheid aan het controleren met een lasergun aan de Bunschoterstraat. Bij de controle gaf de lasergun een foutmelding aan toen een 31-jarige automobilist uit Nijkerk werd gemeten. De man kreeg een stopteken en onderzoek wees uit dat hij een lasershield in zijn bezit had welke de laserguncontrole stoort. De man werd aangehouden en de apparatuur werd inbeslaggenomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding letsel
AMERSFOORT- Op dinsdagmiddag raakte een fietser gewond na een aanrijding. Omstreeks 15.50 uur fietste een 17-jarige jongen uit Amersfoort over de Rondweg noord. Aangekomen bij de Laan van Duurzaamheid reed de jongen zeer vermoedelijk door het rode verkeerslicht en reed tegen de auto van een 46-jarige man uit Amersfoort. De fietser kwam ten val en raakte gewond aan zijn hoofd en werd vervoerd naar het ziekenhuis.

Rijden onder invloed
AMERSFOORT- Op woensdagochtend werd een man aangehouden omdat hij met een slok op teveel achter het stuur zat. Agenten zagen de man omstreeks 01.05 uur rijden over de Rijksweg A1. De 43-jarige automobilist uit Almere werd gecontroleerd en hij blies op het bureau 310 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.