SNS Reaal Groep


Onderdelen Zurich Nederland definitief naar Hooge Huys

2 september 2003

De aankoop van het levenbedrijf, schade particulier en MKB van Zurich Nederland door Hooge Huys is per 1 september een feit. Hooge Huys, de verzekeraar van SNS Reaal Groep, versterkt met deze overname haar positie bij het intermediair in de leven- en schademarkt. De overname geeft een stevige impuls aan de groeiambities van Hooge Huys.

De Pensioen- en Verzekeringskamer en de Autoriteit Financiële Markten keurden de overname van onderdelen van de Nederlandse tak van Zurich Financial Services door SNS Reaal Groep, moederbedrijf van Hooge Huys, goed. Door de overname vergroot Hooge Huys haar marktaandeel naar ruim 11% en breidt zij distributie via intermediair en Volmachten uit naar circa 90 kantoren. Hiermee verwerft zij een sterke positie in het volmacht distributie kanaal.

Cor van den Bos, voorzitter van de Hoofddirectie Hooge Huys en lid van de Raad van Bestuur SNS Reaal Groep: 'Hooge Huys kiest voor verstandige groei door middel van onderscheidend productaanbod en gerichte acquisities. De aankoop van onderdelen van Zurich Nederland versterkt onze positie in de leven- en schademarkt en volmachten, en past in die strategie. Het succes van deze koers blijkt uit de productiegroei van 20%, die wij in 2002 realiseerden in het levenbedrijf.'

Ruim 350 werknemers die onderdeel uitmaken van de activiteiten van Zurich Nederland worden aan die van Hooge Huys toegevoegd.

Het gezamenlijke premie-inkomen van de leven en schade activiteiten van de combinatie bedroeg in 2002 circa 1.771 miljoen.

Zurich zet in Nederland onder de eigen naam de grootzakelijke schadeactiviteiten voort en doet dit via het bedrijfsonderdeel Continental Europe Corporate (CEC).

Over SNS Reaal Groep
SNS Reaal Groep is een innovatieve bankverzekeraar met een balanstotaal van ruim e 46 miljard en meer dan 5.700 medewerkers (ultimo 2002). De dienstverlening aan de particuliere en zakelijke relaties geschiedt vooral door de hoofdmerken Hooge Huys en SNS Bank. Hooge Huys verkoopt haar producten en diensten via het onafhankelijke intermediair. SNS Bank bedient haar klanten via kantoren, het intermediair, het internet en de telefoon.

Over Zurich Financial Services
Zurich Financial Services is een verzekeringsgerichte financiële dienstverlener met een internationaal netwerk dat zich met name richt op activiteiten in Noord-Amerika, Engeland en het vaste land van Europa. Zurich, opgericht in 1872, heeft haar hoofdkantoor in Zürich, Zwitserland en heeft kantoren in 50 landen, met in totaal ongeveer 64.000 medewerkers.

---

Foto v.l.n.r.:
Dhr. J. Forster, Merger & Aquisition Zurich Financial Services Dhr. P. Brun L.L.M, Corporate Legal Adviser Zurich Financial Services Drs. C.H. van den Bos RA, voorzitter Hoofddirectie Hooge Huys, lid Raad van Bestuur SNS Reaal Groep
Drs. A.F.J. Bakker RA, lid Hoofddirectie Hooge Huys