Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting


De Weddingplanner

EO zoekt bruidspaar voor laatste aflevering van de Weddingplanner

02-09-2003
In november 2003 start de Evangelische Omroep met een nieuw televisieprogramma, de Weddingplanner. In het programma worden bruidsparen met een bijzonder verhaal gevolgd tijdens de voorbereidingen voor het huwelijk. De EO is nog op zoek naar een bruidspaar voor de allerlaatste aflevering, die uiterlijk in december 2003 gaan of zouden willen trouwen.

De Weddingplanner zal gepresenteerd worden door Marc Dik, bekend van het EO-prgramma Jong. In tien afleveringen neemt Marc de rol van weddingplanner op zich. Gedurende de voorbereidingen van het huwelijk leert de weddingplanner het bruidspaar kennen. Zo probeert hij ze te adviseren, mee te helpen bij het oplossen van problemen en zorgt hij voor een aantal verrassingen. Aan de vooravond van de 'mooiste dag van hun leven' kijkt hij samen met het paar terug en vooruit.

Voor het programma worden toekomstige bruidsparen gezocht met een bijzonder verhaal: mensen die harder hebben moeten werken voor hun liefde, bij wie de liefde niet vanzelfsprekend was. Kortom, mensen die rond hun 'jawoord' wel wat hulp kunnen gebruiken, bijvoorbeeld omdat er nog moeilijkheden zijn. Presentator Marc Dik wil hen helpen om iets te realiseren wat ze zelf niet kunnen. Het gaat hierbij om immateriële wensen.

Enkele opdrachten van 'De Weddingplanner' tijdens de afleveringen, die reeds zijn opgenomen:

* Marc bemiddelt in een conflict: de ouders van de bruid weigeren naar de bruiloft te komen. Lukt het Marc om de betrokken partijen met elkaar in gesprek te laten gaan en zal het toch nog een prachtige dag worden?

* Marc organiseert in korte tijd een hele bruiloft voor de ongeneeslijk zieke Katja. Zo laat hij haar laatste wens in vervulling gaan.

* André zou dolgraag trouwen met de Moldavische Stella. Eerst moet Stella een verblijfsvergunning krijgen om na de trouwerij in Nederland te mogen wonen. Marc probeert de procedure te versnellen zodat André en Stella snel samen kunnen zijn.

De EO zou voor de laatste aflevering van de Weddingplanner graag in contact komen met een bruidspaar van wie één van beide CF heeft en dat hulp zouden kunnen gebruiken van presentator Marc, bijvoorbeeld omdat er bepaalde problemen of wensen zijn in immateriële zin. Bruidsparen die zich voor het programma aan willen melden of meer informatie willen, kunnen in contact treden met Nynke Nammensma. Zij is redactrice van het televisieprogramma. Je kunt natuurlijk ook eerst contact met de NCFS zoeken om even van gedachten te wisselen over deze oproep.

De contactgegevens op een rij:

Jacquelien Noordhoek, contactpersoon vanuit de NCFS T 035 - 64 79 257
E info@ncfs.nl

Nynke Nammensma, redacteur De Weddingplanner
T 035 - 626 30 14
E nynke@skyhightv.nl

© NCFS, Dr. A. Schweitzerweg 3, 3744 MG Baarn telefoon 035 - 64 79 257, fax 035 - 64 79 489, e-mail info@ncfs.nl