Gemeente Nuth


14-08-2003

3 september persconferentie Ster Elektrotoer

Wie zijn de kanshebbers om op donderdag 11 september als eerste over de streep in Nuth te gaan? Op woensdag 3 september aanstaande zullen de namen van de deelnemende ploegen aan de Ster Elektrotoer in het Indoor Sportcentrum Eindhoven bekend worden gemaakt. Aan de Theo Koomenlaan begint de persconferentie om 15.30 uur en deze zal maximaal een uur in beslag nemen. Burgemeester Binderhagel zal tijdens de persconferentie aanwezig zijn.

Wie rijdt het eerste Nuth binnen
Burgemeester Binderhagel zal tijdens de persconferentie door perschef Wim Amels worden geïnterviewd. Als burgervader van de gemeente Nuth belooft hij een warm en hartelijk ontvangst op 11 september voor de deelnemende ploegen aan de Ster Elektrotoer. De volgende namen van de sterke profteams die nu al circuleren zijn: Rabobank, Fassa Bortolo, Palmans, BankGiroLoterij, Gerolsteiner en Marlux. De organisatie is nog volop in onderhandelingen met enkele topploegen. Er zullen dus ongetwijfeld vele bekende namen door de straten van Nuth gaan rijden. Op 3 september zullen we in ieder geval te horen krijgen wie die kanshebbers zullen zijn.

Ster Elektrotoer in Nuth
Ster Elektrotoer is een meerdaagse wielerwedstrijd voor professionals. Samen met de gemeente Valkenburg aan de Geul nemen wij in deze regio, deel aan de Ster Elektrotoer. Stichting Wielerbelang Schijndel tekent voor de organisatie. De Ster Elektrotoer begint op 10 september in Veldhoven en eindigt op 14 september in Schijndel. De 2e etappe vertrekt op 11 september in Eindhoven en zal zijn climax bereiken in de straten van Nuth. Het peloton zal drie keer door de straten van Nuth trekken. Om 14.00 uur vindt de eerste doorkomst plaats via de Thullerweg en daarna volgen nog twee lokale ronden. De finishlijn wordt in de Pastorijstraat getrokken. De finish wordt om 16.00 uur verwacht. Aansluitend vindt de huldiging plaats in de Pastorijstraat. Bij de finish zal een vip-tent en een podium verrijzen.

Meer info volgt
De komende 5 weken houden wij u op de hoogte van dit bijzondere evenement. Verder zullen wij regelmatig persberichten versturen over bijzonderheden en de laatste ontwikkelingen in de voorbereiding.