Gemeente Maassluis

Persberichten

20-8-2003

Strandvondsten op naam

Muiltje, wenteltrapje, nonnetje of boormossel.. Wie neemt er geen strandvondsten mee van een heerlijke vakantie aan zee. De strandvondsten van de vakantie kunnen nu een naam krijgen bij het Maassluise Centrum voor Natuur en Milieu Educatie (CNME).

Op woensdag 3 september is er bij het CNME Het Oranje Tipje aan de Dr. A. Schweitzerdreef in Maassluis-West een speciaal spreekuur om de fraaie strandvondsten op naam te laten brengen. Er zijn dan deskundigen aanwezig van het KNNV die samen met vinder gaan uitzoeken welke naam bij de vondst hoort. Ook worden er tips gegeven over het aanleggen van een verzameling. Het is uiteraard wel zaak om op te letten dat er bij het verzamelen langs de kusten alleen die spullen worden meegenomen die meegenomen mogen worden. Alleen dode exemplaren en geen koraal en dergelijke. Aangeraden wordt om ter plaatse te informeren wat wel of niet geïmporteerd mag worden. In Nederland staan Terschelling en Zeeland (omgeving Cadzand) bekend om de meeste variatie in schelpen en dergelijke. Er zijn ook leuke sites:www.schelpen.nl

Het spreekuur over strandvondsten wordt gehouden op woensdag 3 september 2003 bij CNME Het Oranje Tipje aan de Dr A Schweitzerdreef 433 in Maassluis-West (naast de tennishal). Het spreekuur duurt van 19.00 tot 21.00 uur. Van tevoren aanmelden is niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden.