Gemeente Ten Boer

Raadsvergadering

Op woensdag 3 september a.s. vergadert de gemeenteraad in het gemeentehuis. Voorafgaande aan deze raadsvergadering begint er om 19.30 uur een vergadering van de raadscommissie, eveneens in het gemeentehuis. In de raadsvergadering komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Ingekomen stukken en mededelingen
Voorstel onttrekking aan de post K.I.I.A. in verband met verplaatsingskostenvergoeding burgemeester

Voor haar verhuizing naar de gemeente Ten Boer heeft de burgemeester recht op een verplaatsingskostenvergoeding. Deze uitgaaf is niet geraamd in de begroting. De raad wordt voorgesteld het bedrag te onttrekken aan de KIIA- reserve.
Vaststelling lange termijnagenda

De lange termijnagenda is een uitvloeisel van het nieuwe duale systeem: de raad bepaalt de hoofdlijnen van beleid, de kaderstelling. De raad bepaalt zelf welke onderwerpen op de agenda komen. De agenda heeft een looptijd tot april 2004. Onderwerpen die in deze periode aan de orde komen zijn o.a. werk en bijstand, integrale handhaving, onderwijshuisvesting, sportaccommodaties en riolering buitengebied.
Vaststelling beleidsverslag 2002 en beleidsplan 2003 Algemene bijstandswet

De gemeenteraad is wettelijk verplicht jaarlijks het verslag en het plan vast te stellen.
Vaststelling notitie jeugdraad

Sinds kort is de Jeugdraad actief. In deze notitie worden afspraken gemaakt over de taken en bevoegdheden van de jeugdraad en de onderlinge taakverdeling.
ARCG en VAGRON, problematiek en consequenties; begroting ARCG 2004

Door uiteenlopende oorzaken zijn de kosten voor afvalverwijdering de laatste jaren enorm gestegen. De raad wordt voorgesteld om de meerkosten in 2003 te dekken uit eigen middelen (het egalisatiefonds). Voor 2004 is een stijging van de tarieven voor de afvalstoffenheffing onvermijdelijk. Voorstel onttrekking aan de post K.I.I.A. voor onderhoud bruggen Kloostermolen
De vier bruggen in de Ten Boerster wijk Kloostermolen zijn dringend aan onderhoud toe. In de begroting is hiervoor geen geld opgenomen. Ook voor deze noodzakelijke uitgaaf wordt voorgesteld te KIIA-reserve aan te spreken.
Instelling commissie voor het houden van een offertetraject voor accountantsdiensten

Per 1 januari 2004 moet er een nieuw contract voor accountantsdiensten worden afgesloten. De accountant moet door de gemeenteraad worden benoemd.

U bent van harte welkom deze vergadering vanaf de publieke tribune te volgen. Er kan gebruik worden gemaakt van het spreekrecht over een onderwerp dat aan de orde komt. Neemt u hiervoor contact op met de raadsgriffier, mevrouw Faber, tel. 302 8816 (aanwezig op maandag en dinsdag).