Gemeente Berkel en Rodenrijs


Schatgraafwedstrijd met hoofdprijs!

schatkist.jpg Op woensdag 3 september 2003 is bij het verkoopcentrum van Eurowoningen in de nieuwe wijk Meerpolder een heuse schatgraafwedstrijd. Het evenement wordt georganiseerd door de gemeente Berkel en Rodenrijs in samenwerking met de ontwikkelaars en de aannemers die in de Meerpolder actief zijn. De burgemeester zal op die middag uitgebreid vertellen wat er gaat gebeuren, de prijzen uitreiken en ook verklappen wat er in de toekomst nog valt te verwachten.
Bovendien wordt die woensdag kennisgemaakt met een paar stoere figuren die in Berkel en Rodenrijs op allerlei evenementen te vinden zullen zijn. Je hoort daar zeker nog meer over!

Het schatgebied
Tussen de Klapwijkseweg en het Verkoopcentrum van Eurowoningen is een terrein van 40 x 20 meter waar de schatgraafwedstrijd wordt gehouden. Dit schatgebied is dan feestelijk aangekleed met vlaggen en ballonnen in de kleuren van de gemeente: blauw en oranje. Bij het terrein staat een geluidswagen en er is een kleine verhoging waar toespraken worden gehouden. Natuurlijk hoor je dan ook muziek die bij deze spannende gebeurtenis past.

Hoofdprijs
In het zand liggen maar liefst 50 cadeaus begraven waaronder de hoofdprijs. Het pakketje met het woord hoofdprijs staat voor een heel verrassend mooi cadeau. Ben jij tussen de 4 en 10 jaar, dan kan je meedoen en die middag aan het werk gaan. En als echte schatgraver moet je natuurlijk met je handen graven, zodat je de schatten niet kan beschadigen.

Kom om half twee
Je bent vanaf half twee welkom. Om precies twee uur begint de burgemeester met haar toespraak.. Samen met meneer Van Breukelen van Eurowoningen geeft zij het startsein voor de schatgraafwedstrijd. Je rent dan het terrein op en begint meteen met graven. De hoofdprijs wordt op het podium door de burgemeester uitgereikt. Ook krijg je als herinnering een gaaf T-shirt met daarop een afbeelding van de nog geheime superfiguren. Oh ja, je vader of moeder mag ook meekomen.

Laatste wijziging: 26 augustus 2003
Copyright © 2003 Gemeente Berkel en Rodenrijs