Gemeente Zoetermeer

Burgemeester ontvangt ICT studenten

28 ICT studenten in Zoetermeer

Woensdag 3 september a.s. ontvangt de burgemeester 28 studenten die een opleiding aan de Academie voor ICT gaan volgen in Zoetermeer. Zoetermeer is blij met de komst van de studenten en heet ze daarom ook officieel welkom op het Stadhuis. Bij deze ontvangst zijn de wethouders van onderwijs en economische zaken en de 'stichters' van de Academie aanwezig.

Tijdens de ontvangst in het Stadhuis bieden de gemeente Zoetermeer en Hewlett-Packard alle studenten een pocket pc in bruikleen aan. Met de pocket pc is onder meer agendabeheer en draadloos internetten mogelijk. Daarmee is de pocket pc een ondersteunend hulpmiddel in het onderwijs, bijvoorbeeld voor het doorgeven van roosterwijzigingen.

De Academie voor ICT is gevestigd aan de Boerhaavelaan 11 in Zoetermeer en start in september met de opleidingen Informatica en Bedrijfskundige Informatica.
De Academie is tot stand gekomen in een samenwerking tussen de gemeente Zoetermeer, de Stichting Samenwerkende Hogescholen Haaglanden en Rijnstreek, het ID College en de Raad voor Ondernemend Zoetermeer (RVOZ).

Meer informatie over de gemeente en de Academie voor ICT: www.zoetermeer.nl en www.haagsehogeschool.nl

Laatste wijziging: 27-08-2003