Gemeente Enschede

Feestelijke opening kunstgras-voetbalvelden op 3 september


Enschede, 27-08-2003

Velden volop bespeeld tijdens voetbalmarathon.

Op woensdag 3 september worden de vier nieuwe kunstgras-voetbalvelden in Enschede officieel geopend. Na de vertraging van de aanleg van het veld op Sportpark Schreurserve lijkt niets een feestelijk opening meer in de weg te staan.
Binnen één uur zal een openingsdelegatie, onder leiding van de Enschedese sportwethouder Joop Hassink, de vier kunstgrasvelden openen. De opening van de velden is tevens het startsein voor een grote voetbalmarathon voor junioren en senioren in Enschede.

De aanleg van de kunstgras-voetbalvelden lost het tekort aan velden op de betrokken accommodaties op, aangezien op de kunstgrasvelden zowel competitiewedstrijden als trainingen worden afgewerkt. De onbeperkte bespeelcapaciteit van het kunstgras maakt het bovendien mogelijk dat, naast de voetbalclubs, bijvoorbeeld ook scholen en buurtbewoners gebruik kunnen maken van de kunstgrasvelden. Per kunstgrasveld is daartoe een gebruiksplan opgesteld. Inmiddels hebben verschillende verenigingen al, naar tevredenheid, gebruik gemaakt van de nieuwe grasvelden.


---

Gepubliceerd op 27-08-2003 © Copyright gemeente Enschede Naar