CENTRUM ARBEIDSVERHOUDINGEN

Rendementen onderwijsinvesteringen omvangrijk

VOORAANKONDIGING

Persconferentie Investeren en Terugverdienen op 3 september 2003

Nieuwe berekeningen geven de omvangrijke rendementen van onderwijsinvesteringen voor de economie en samenleving aan!

Investeren en Terugverdienen. Inverdien- en welvaartseffecten van onderwijsinvesteringen is het nieuwe onderzoek over de rendementen van onderwijsinvesteringen van het Sectorbestuur Onderwijsarbeidsmarkt (SBO). Het is uitgevoerd door de hoogleraren Groot en Maassen van den Brink. SBO-voorzitter Jan Franssen presenteert het onderzoek op 3 september op een persconferentie. Tevens komt het SBO met een voorstel voor het kabinet om de 700 miljoen euro extra voor onderwijs zo in te zetten dat de ontwikkeling van de kenniseconomie met maximale onderwijsinnovatie gaat gepaard. Ook gaat het in op de functie van het toekomstige Innovatieplatform onder leiding van de minister-president.

De persconferentie over het onderzoek en het voorstel aan het kabinet vindt plaats op woensdag 03-09-2003 van 12:30 tot 13:30 uur in de Nieuwe Kerk, Spui 175 te Den Haag. Pers kan de publicaties die dag vanaf 8.00 uur onder embargo ophalen bij het SBO Lange Voorhout 13, tel: 070-3765709.

Aansluitend aan de persconferentie is er een symposium over het effect van onderwijsinvesteringen. Daar zijn deskundigen uit bedrijfsleven, wetenschap en onderwijs aan het woord. Zij praten over de effecten op bijvoorbeeld economische groei, gezondheidszorg, criminaliteit en sociale cohesie. Uiteraard is de pers ook daar van harte welkom. Aanmelden kan via 070-3765709.

Algemeen
Het SBO is het platform van werkgevers- en
werknemersorganisaties in het onderwijs. Het zorgt onder meer voor de uitwisseling van ideeen, visies en ervaringen op en rond de onderwijsarbeidsmarkt. Meer informatie over het SBO en het programma van het symposium staat op www.sboinfo.nl.

In januari 2003 verscheen het eerste SBO-onderzoek over het rendement van investeringen in onderwijs Investeren en Terugverdienen. Kosten en baten van onderwijsinvesteringen.

Noot voor de redactie,