Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 28-08-2003

Televisie
DE GOUDEN ARK
Uitzending woensdag 3 september
Nederland 2 ­ 23.15 uur


---
Onderscheidingen met prinselijk tintje

Woensdag 3 september brengt de TROS de eerste aflevering van de bijzondere nieuwe programmareeks DE GOUDEN ARK op het scherm. De presentatie is in handen van de Britse natuurliefhebber Tony Warburton, die zelf een opvangcentrum heeft voor uilen. De serie is gebaseerd op onderscheidingen die Prins Bernhard - op persoonlijke titel - al jaren met regelmaat uitreikt aan mensen over de hele wereld die zich op een bijzondere manier inzetten voor natuur en bedreigde diersoorten in het bijzonder.

In het programma is te zien dat de uitdrukking 'one can make a difference' goed tot uiting komt. De kijker wordt rondgeleid in de wereld van de hoofdpersoon en maakt kennis met zijn/haar levenswerk. Het sleutelwoord is 'passie'.

De eerste hoofdpersoon van deze negendelige serie is KUKI GALLMANN. De Gouden Ark is haar toebedeeld met name voor haar tomeloze inzet voor de bedreigde zwarte neushoorn. Daarnaast heeft zij een speciaal natuurgebied teruggebracht naar een oorspronkelijk stukje Afrika waar dier en mens samen kunnen leven.

In de negendelige serie DE GOUDEN ARK staan naast Kuki Gallman onder anderen Jane Goodall, Hugo van Lawick, Willem Overmars, Niels Halbertsma, David Mc Taggart, Willie Smits en Tom van 't Hof in de spotlights.