Gemeente Rheden

Plannen voor Soeria klaar voor inspraak! Inloopavond op 3 september a.s.

Zoals wellicht bij u bekend is, heeft VOF De Decanije uit Amsterdam enige jaren geleden het huis en terrein Soeria in Laag Soeren gekocht om daarin appartementen voor ouderen te realiseren. In het verleden is over deze plannen verschillende malen overleg geweest met bewoners en belangengroepen uit het dorp, waarna de plannen op onderdelen aangepast. Er is ook overlegd met rijks- en provinciale diensten, Rijksdienst voor de Monumentenzorg en gemeentelijke monumentencommissie en dit heeft ook tot gevolg gehad dat de plannen op onderdelen zijn gewijzigd.

Nu is het moment aangebroken dat alle instanties zich kunnen vinden in de bouwplannen. Daarom heeft de ontwikkelaar de gemeente gevraagd om vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan om zo het bouwplan te kunnen realiseren. De basis voor het verlenen van die vrijstelling staat in het voorontwerp bestemmingsplan "Landgoed Laag Soeren". B&W wil vrijstelling verlenen op grond van artikel 19 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening voor de volgende bouwplannen:
* 31 appartementen in het bestaande gebouw Soeria
* 2 appartementen in het oude badhuis

* 14 appartementen in een nieuwbouwdeel

* 4 appartementen in het voormalige koetshuis aan de overzijde van de Badhuislaan.

Over deze plannen én over het voorontwerp bestemmingsplan "Landgoed Laag Soeren 2003" willen we graag uw mening weten.

Inloopavond
Tijdens een inloopavond kunt u meer informatie krijgen over de plannen voor Soeria. Dan zijn ook de architect en de ontwikkelaar aanwezig. U bent van harte welkom op:

woensdag 3 september a.s. in Ons Dorpshuis, Harderwijkerweg 25a in Laag-Soeren.

U kunt van 19.30-21.00 uur gewoon even binnenlopen om informatie te halen.

Inspraak
Burgemeester en Wethouders willen graag uw mening horen over de plannen Daarom kunt u t/m
woensdag 1 oktober a.s. uw schriftelijke reactie sturen naar:

Gemeente Rheden
Cluster Strategie en Communicatie
Postbus 9110
6994 ZJ De Steeg

U kunt ook e-mailen naar gemeente@rheden.nl Vermeldt u dan alstublieft ook uw postadres. Als u inspreekt krijgt u bericht over de definitieve beslissing van B&W.

U kunt de plannen van 4 september tot en met 1 oktober a.s. bekijken a.s. bekijken bij het publieksbureau in het gemeentehuis in De Steeg en bij het Gemeentelijk Service Centrum in Dieren.

Meer informatie?
Als u meer wilt weten, dan kunt u altijd contact opnemen met de heer T. Algera op telefoonnummer
(026) 49 76 911.




Copyright: Gemeente Rheden